Categorii: Informatii

VendItalia 2014 Expozitie de cafea si automate vending

In perioada 7-10 mai, s-a desfasurat la Milano o noua editie a celei mai mari expozitii de cafea si automate din lume, VendItalia 2014. Targul international se desfasoara o data la doi ani si reuneste cei mai mari producatori din domeniu. Am avut placerea sa participam ca vizitatori la aceasta editie si am dorit sa va impartasim o parte din noutatile aduse in domeniu.

 

 

Am fost impresionati de standul celor de la Lavazza, forma lui fiind inspirata dupa espressorul cu capsule EP 1800 Time. Acestia au expus aparatele si automatele de cafea cu capsule atat espresso point cat si lavazza blue. Capsula blue este folosita pe noile automate vending de la Necta precum: Opera, Canto Touc     h si Astro P Antivandalism.
Prin utilizarea capsulei, Lavazza a revolutionat industria automatelor de cafea, oferind calitatea unui espresso ca la bar pe aceste automate destinate spatiilor publice.

Alaturi de standul Lavazza, standul celor de la Covim a fost deasemenea impunator. Acestia au prezentat aparatele si capsulele compatibile espresso point si noile capsule compatibile blue, denumite Opera.

Necta au prezentat noile automate din gama: noul Brio Up, Canto Touch, Opera si semiautomatele Krea si Karisma alaturi de Koro si Korinto, aparate destinate mediilor Horeca.

Cei de la Saeco au expus gamele sale destinate pentru vending si Horeca. Ca noutati acestia au expus automatele Saeco Atlante care dispun fie de doua tipuri de cafea boabe fie un grup cu capsule Lavazza blue si un grup cu boabe.

S-au putut distinge trei mari tendinte in vending.
Majoritatea producatorilor de automate au implementat noile tehnologii, monitoare de prezentare si reclame, dar si touchscreen-ul pentru comandarea produselor dorite. Ramane insa de vazut daca acestea vor putea fi utilizate in spatiile publice supuse conditiilor de vandalism.

De asemenea s-a putut observa tendinta de folosire a paharului de carton pe automate iar ca noutate, folosirea a doua tipuri de pahare de carton, de 7 oz si 8 oz. Pe aceasta idee au insistat mai ales producatorii germani Sielaff si Gerhardt care impresioneaza prin calitatea componentelor automatelor pe care le fabrica.

Expozitia a fost asaltata de producatori de aparate si capsule de cafea. Fiecare dintre ei au expus capsule compatibile cu renumitele sisteme Lavazza espresso point, blue si nespresso. Tendinta folosirii capsulelor de cafea in mediul casnic si la birou este mai mult decat clara.

La targ au participat de asemenea producatori mai mult pentru a-si consolida imaginea in randul consumatorilor si distribuitorilor fara insa a expune noutati.

Personal, participand pentru prima data la un astfel de eveniment, am ramas impresionat si totodata a fost o experienta benefica pentru ideeile cu care ne-am intors.

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro