Cafeaua profesională se referă la cafeaua care este pregătită și servită într-un mediu profesional, cum ar fi cafenele, restaurante, hoteluri sau orice altă afacere din industria Horeca (Hoteluri, Restaurante, Cafenele).
Există câteva caracteristici definitorii ale cafelei profesionale:
- Calitate superioară a cafelei: Cafeaua profesională este, în general, făcută din boabe de cafea de cea mai înaltă calitate. Acest lucru poate include cafea de origine unică sau amestecuri speciale care au fost selectate pentru a oferi arome și arome deosebite.
- Echipamente specializate: În loc să se folosească aparate de cafea de uz casnic, locațiile profesionale dispun de echipamente specializate, cum ar fi mașini de espresso comerciale, râșnițe de cafea de precizie și alte ustensile pentru a extrage și prepara cafeaua în mod corespunzător.
- Barista calificat: Un barista este un specialist în prepararea cafelei, antrenat pentru a extrage aromele cele mai bune din cafea și pentru a crea băuturi cu aspect impecabil. În locațiile profesionale, barista joacă un rol cheie în asigurarea calității cafelei servite.
- Meniu diversificat: În locațiile profesionale, veți găsi de obicei un meniu bogat de băuturi pe bază de cafea, inclusiv espresso, cappuccino, latte, flat white, și multe altele. De asemenea, puteți găsi diferite tipuri de cafea de origine, fiecare cu arome și profile unice.
- Atentie la detalii: Calitatea cafelei profesionale se datorează, în parte, atenției acordate fiecărui detaliu, de la măcinarea precisă a cafelei la temperatura și presiunea corectă pentru extracție.
În general, cafeaua profesională oferă o experiență deosebită pentru cei care se bucură de cafea, aducând împreună ingredientele de bază de calitate superioară, echipamente specializate și abilități de preparare a baristului pentru a crea băuturi de cafea memorabile.
Cafelele profesionale conțin în mare parte cafea boabe Arabica, soi considerat superior calitativ, ce ofera o cafea aromata si mai putin tare.
Cafeaua Arabica diferă de cafeaua Robusta prin gustul aromat, cu diverse note florale sau de fructe, un conținut mai scăzut de cofeină, cremă mai puțin bogată, dar mai fină. Arabica este pretențioasă, atât când se cultivă, cât și când se prepară.
Într-o ordine aleatorie, vă propunem 5 recomandări pentru cafea profesională comerciala:
1. Lavazza Super Crema
Super Crema este cea mai populară cafea Lavazza din mediul profesional din România. Are un conținut de 60% Arabica și 40% Robusta. Conținutul său echilibrat de Arabica și Robusta conferă acestei cafele, atât aromă catifelată (datorită cafelei Arabica), cât și tărie și cremă consistentă (datorită cafelei Robusta). Notele date de Arabica sunt de miere și migdale, pentru un espresso cremos și moale.
Originile acestei cafele: Arabica naturală din Brazilia, Arabica indiană spălată și cea de înaltă calitate din Columbia și Robustă din Indonezia și Vietnam. Super Crema are o prăjire medie și se distinge prin corp 4/5 și aromă 4/5.
2. Illy Espresso Classico
De peste 80 de ani, renumitul producător este un model de lider în domeniul cafelei prin modul etic și fără compromisuri de abordare a afacerii, folosind cea mai bună calitate a cafelei, 100% arabică. Illy deține trei din cele șapte mari inovații din domeniul cafelei din ultimii 100 de ani, printre care tehnica presurizării, sistemul E.S.E – easy serving espresso și invenția Illetta.
Această cafea este deosebit de aromată, cu conținut scăzut de cofeină. Se poate savura fără zahăr și are un gust inconfundabil, ușor de distins de cunoscători. Illy Espresso conține un mix de cafea Arabică din Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costă Rică și Columbia.
3. Lavazza Tierra Colombia
Lavazza Tierra Colombia este o cafea profesionala, 100% arabica, certificata Rainforest Alliance, din cele mai bune plantatii din Columbia. Ofera un espresso deosebit de aromat, cu o intensitate si corp potrivite iar aciditatea este scazuta. Este o cafea completa avand atat corp (8/10) cat si aroma (9/10) cu o usoara aciditate.
4. Bazzara Dodicigrancru
Bazzara DodiciGrancru este o cafea nou apărută pe piață din România dar o excelență în domeniu. Cele mai rafinate 12 cafele arabica din lume se reunesc într-un produs de excepție, Bazzara Dodicigrancru.
Aceasta este o cafea exclusivistă, extrem de aromată, un amestec plăcut cu note de flori, cacao, rom și vanilie. Dodicigrancru conține cunoscuta cafea Jamaica Blue Mountain. Ideală pentru cei mai pretențioși băutori de cafea simplă, fără adaosuri de lapte sau îndulcitori.
5. Lavazza Tierra Selection
Lavazza Tierra este o cafea 100% Arabica, cu un gust puțin acrișor, asemenea cafelelor de origine și proaspăt prăjite. Este o selecție din cele mai fine cafele Arabica de la plantațiile Rainforest Alliance din Brazilia, Peru și Guatemala.
Rainforest Alliance este o organizație internatională non-profit care sprijină conservarea biodiversității și promovează drepturile și condițiile de viață sănătoase ale lucrătorilor de ferme, a familiilor și comunităților lor. Tierra prezintă un gust intens cu note de ciocolată, parfum intens de fructe și flori.
În timp ce cafeaua comercială rămâne o alegere populară în industria Horeca, observăm o schimbare semnificativă de trenduri care redefinește experiența cafelei. Cafenelele de top din întreaga lume încep să aducă în prim plan cafele single origin și de specialitate. Aceste cafele provin din anumite regiuni geografice sau ferme individuale și sunt atent selecționate pentru a oferi arome unice și autentice. Această mișcare reprezintă o reînnoire a aprecierii cafelei la nivelul celei mai înalte calități și a redescoperirii aromelor pe care numai cafeaua de specialitate le poate oferi.
Dintre cafelele single origin, pe Espresso Cafe puteti gasi sortimente precum: Columbia Supremo, Brasil Cerrado, Etiopia Sidamo, Costa Rica Tarazu, Guatemala, Panama, Peru sau Rwanda.
Doresti sa comanzi aceste cafele usor si la cele mai bune preturi? Nimic mai simplu. Intra acum pe Espresso Cafe pentru a gasi aceste cafele profesionale, espressoare de cafea si multe altele din care poti alege. Beneficiezi de transport gratuit si livrare rapida din stoc.
Ce cafea recomandati la De’Longhi Eleta Cappucino?va mulțumesc frumos
Buna ziua,
Am un Espressor Philips si as fi foarte recunoascatoare daca m-ati indruma catre o cafea cremoasă.Vreau ca atunci cand fac un espresso sa vad spuma aceea delicioasa 🙂
Va multumesc
O zi frumoasa
Buna ziua. Am un aparat de cafea delonghi ecam 610.75 SB, doresc sa cumpar 2 kg de cafea cu prajire medium care sa accepte si lapte. Ce imi recomandati? As vrea ceva calitativ ca si aparatul este de asa natura. Multumesc!
Bună ziua! Am un espresor Nivona. Doresc o cafea cremoasa,aromata tare. Ce mi recomandați?
Buna ziua, puteti incerca Lavazza Super Crema
Am in expresor de cafea Krups. Ce cafea imi recomandati? Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua,
Puteti incerca o cafea de la Lavazza de ex: Tierra Columbia, Super Crema sau Gold Selection
Buna ziua. Am un Expressor automat Saeco, ce cafea boabe imi recomandati ptr a face expresso cu o spuma densa si consistenta. Mentionez ca nu imi place gustul acrisor si nici cafeaua prajita tare.
Buna ziua,
Va recomandam cafele nemtesti, 100% arabica, prajite mediu. De ex. Dallmayr Crema D’oro, Davidoff Elegant Aroma, Tchibo Barista Caffe Crema
O cafea asemănătoare cu illy, îmi puteți recomanda?
Sigur, Davidoff ar fi apropiata, 100% arabica. O puteti vedea aici:
https://www.espressocafe.ro/davidoff-cafe-creme-elegant-cafea-boabe-500g.html
Va rog dati-mi niste nume de cafele,care să mă satisfacă,cu gust bun,intensitate,cremoasă și să nu fie amară.
Menționez că am un expresor automat Krups,și vreau să devin clientul dvs,dar nu știu pentru început ce cafea să îmi comand, mi-am făcut și cont la dvs.
Vă mulțumesc și aștept raspuns
Buna ziua. Puteti incerca Lavazza Tierra Columbia https://www.espressocafe.ro/lavazza-tierra-columbia-cafea-boabe-1-kg.html . Este o cafea completa avand atat aroma cat si intensitate, fara sa fie amara, fiind 100% arabica.
Bună ziua.Am în magazin un aparat de cafea mai vechi Saeco.Am folosit cafea covim prestige și Lavazza crema e Gustio.Aș vrea sa schimb cafeaua cu una mai aromata(mai buna).Ce recomandați?
Buna ziua. Puteti folosi Lavazza Super Crema sau Lavazza Tierra Columbia. Ambele sunt mai aromate.
Buna ziua! Eu as vrea o cafea cu un gust acrisor, sa nu se simta gustul intens amar . Ce imi recomandati?
Buna ziua. Cafelele de origine sunt asa cum va doriti, acrisoare, gust bland, putin prajite si fara sa fie amare. Puteti incerca: https://www.espressocafe.ro/columbia-supremo-cafea-boabe-de-origine-1kg.html
Care este cafeaua pe care o recomandați pt espressor?
Va Multumesc
buna ziua. Am fost in Canada si m am indagosit de cafeaua lor Zavida cu alune si vanilie .La noi in tara ii foarte scumpa 180 de lei si in canada 25 de dollari, aci nu imi permit sa imi cumpar, Am incercat dolce baccio dar din pacate nu are nici o treaba cu Zavida. Mi ati putea recomanda o cafea asemanatoare cu Zavida. pentru mine a fost dragoste la prima gustare cafeaua. va multumesc anticipat
Buna ziua. Am verificat si intr-adevar la noi cam acestea sunt preturile pentru aceasta cafea. Am putea aduce cafea Zavida dar cam la aceleasi preturi. Nu cunosc aceasta cafea si imi este imposibil sa va recomand o cafea asemanatoare. Putem sa va recomandam cafea boabe fara arome, doar cu anumite nuante (note) de alune/vanilie etc. Va multumim
Mar intetesa Cafeaua Bazzara Dodicigrancru,pt,o cafenea,as dori mai multe detali,daca se poate
Buna ziua. Sigur. Puteti citi mai multe despre aceasta cafea pe https://www.espressocafe.ro/bazzara-dodicigrancru-cafea-boabe-1-kg.html Va stam la dispozitie la tel 0724880908
Buna ziua,am un expresoor automat dee cafea Pillips ,nu am reusit sa imi gasesc cafeaua boabe pe gustu meu! Am baut in Muntenegru un expresoo fabulos,gust ..aroma..tarie! Ma trezeam dimineata nerabdatoare sa ies la cafea sa simt gustul acela divin! Am incercat diverse tipuri de cafea ..nici una nu se apropie la gust cu ce am savurat acolo!dc aveti vreun sfat ce as putea incerca ar fi super..multumesc
Buna ziua, dati-ne mai multe amanunte si va ajutam cu drag. Va mai amintiti detalii despre acea cafea din Muntenegru? Ce cafele ati incercat la noi, nu v-au multumit si care a fost motivul (prea tare, prea aromata, gust fara nuante, prea arsa etc).
Un articol foarte interesant cu multe sfaturi utile. Multumesc!
Câte bordeluri atâtea obiceiuri…….
Nu stiu la ce va referiti dar vorba romaneasca este cate bordeie atatea obiceie. Bordelurile sunt altceva 🙂
pai la ce sa se gandeasca romanul nostru daca nu la bordeluri 😂😂😂😂