Despre cafea

Top 5 recomandări de cafea profesionala in 2024

Cafeaua profesională se referă la cafeaua care este pregătită și servită într-un mediu profesional, cum ar fi cafenele, restaurante, hoteluri sau orice altă afacere din industria Horeca (Hoteluri, Restaurante, Cafenele).

Există câteva caracteristici definitorii ale cafelei profesionale:

  1. Calitate superioară a cafelei: Cafeaua profesională este, în general, făcută din boabe de cafea de cea mai înaltă calitate. Acest lucru poate include cafea de origine unică sau amestecuri speciale care au fost selectate pentru a oferi arome și arome deosebite.
  2. Echipamente specializate: În loc să se folosească aparate de cafea de uz casnic, locațiile profesionale dispun de echipamente specializate, cum ar fi mașini de espresso comerciale, râșnițe de cafea de precizie și alte ustensile pentru a extrage și prepara cafeaua în mod corespunzător.
  3. Barista calificat: Un barista este un specialist în prepararea cafelei, antrenat pentru a extrage aromele cele mai bune din cafea și pentru a crea băuturi cu aspect impecabil. În locațiile profesionale, barista joacă un rol cheie în asigurarea calității cafelei servite.
  4. Meniu diversificat: În locațiile profesionale, veți găsi de obicei un meniu bogat de băuturi pe bază de cafea, inclusiv espresso, cappuccino, latte, flat white, și multe altele. De asemenea, puteți găsi diferite tipuri de cafea de origine, fiecare cu arome și profile unice.
  5. Atentie la detalii: Calitatea cafelei profesionale se datorează, în parte, atenției acordate fiecărui detaliu, de la măcinarea precisă a cafelei la temperatura și presiunea corectă pentru extracție.

În general, cafeaua profesională oferă o experiență deosebită pentru cei care se bucură de cafea, aducând împreună ingredientele de bază de calitate superioară, echipamente specializate și abilități de preparare a baristului pentru a crea băuturi de cafea memorabile.

Cafelele profesionale conțin în mare parte cafea boabe Arabica, soi considerat superior calitativ, ce ofera o cafea aromata si mai putin tare.

Cafeaua Arabica diferă de cafeaua Robusta prin gustul aromat, cu diverse note florale sau de fructe, un conținut mai scăzut de cofeină, cremă mai puțin bogată, dar mai fină.  Arabica este pretențioasă, atât când se cultivă, cât și când se prepară.

Într-o ordine aleatorie, vă propunem 5 recomandări pentru cafea profesională comerciala:

1. Lavazza Super Crema

Super Crema este cea mai populară cafea Lavazza din mediul profesional din România. Are un conținut de 60% Arabica și 40% Robusta. Conținutul său echilibrat de Arabica și Robusta conferă acestei cafele, atât aromă catifelată (datorită cafelei Arabica), cât și tărie și cremă consistentă (datorită cafelei Robusta). Notele date de Arabica sunt de miere și migdale, pentru un espresso cremos și moale.

Originile acestei cafele: Arabica naturală din Brazilia, Arabica indiană spălată și cea de înaltă calitate din Columbia și Robustă din Indonezia și Vietnam. Super Crema are o prăjire medie și se distinge prin corp 4/5 și aromă 4/5.

2. Illy Espresso Classico

De peste 80 de ani, renumitul producător este un model de lider în domeniul cafelei prin modul etic și fără compromisuri de abordare a afacerii, folosind cea mai bună calitate a cafelei, 100% arabică. Illy deține trei din cele șapte mari inovații din domeniul cafelei din ultimii 100 de ani, printre care tehnica presurizării, sistemul E.S.E – easy serving espresso și invenția Illetta.

Această cafea este deosebit de aromată, cu conținut scăzut de cofeină. Se poate savura fără zahăr și are un gust inconfundabil, ușor de distins de cunoscători. Illy Espresso conține un mix de cafea Arabică din Brazilia, Guatemala, Etiopia, Costă Rică și Columbia.

3. Lavazza Tierra Colombia

Lavazza Tierra Colombia este o cafea profesionala, 100% arabica, certificata Rainforest Alliance, din cele mai bune plantatii din Columbia. Ofera un espresso deosebit de aromat, cu o intensitate si corp potrivite iar aciditatea este scazuta. Este o cafea completa avand atat corp (8/10) cat si aroma (9/10) cu o usoara aciditate.

4. Bazzara Dodicigrancru

Bazzara DodiciGrancru este o cafea nou apărută pe piață din România dar o excelență în domeniu. Cele mai rafinate 12 cafele arabica din lume se reunesc într-un produs de excepție, Bazzara Dodicigrancru.

Aceasta este o cafea exclusivistă, extrem de aromată, un amestec plăcut cu note de flori, cacao, rom și vanilie. Dodicigrancru conține cunoscuta cafea Jamaica Blue Mountain. Ideală pentru cei mai pretențioși băutori de cafea simplă, fără adaosuri de lapte sau îndulcitori.

5. Lavazza Tierra Selection

Lavazza Tierra este o cafea 100% Arabica, cu un gust puțin acrișor, asemenea cafelelor de origine și proaspăt prăjite. Este o selecție din cele mai fine cafele Arabica de la plantațiile Rainforest Alliance  din Brazilia, Peru și Guatemala.

Rainforest Alliance este o organizație internatională non-profit care sprijină conservarea biodiversității și promovează drepturile și condițiile de viață sănătoase ale lucrătorilor de ferme, a familiilor și comunităților lor. Tierra prezintă un gust intens cu note de ciocolată, parfum intens de fructe și flori.

În timp ce cafeaua comercială rămâne o alegere populară în industria Horeca, observăm o schimbare semnificativă de trenduri care redefinește experiența cafelei. Cafenelele de top din întreaga lume încep să aducă în prim plan cafele single origin și de specialitate. Aceste cafele provin din anumite regiuni geografice sau ferme individuale și sunt atent selecționate pentru a oferi arome unice și autentice. Această mișcare reprezintă o reînnoire a aprecierii cafelei la nivelul celei mai înalte calități și a redescoperirii aromelor pe care numai cafeaua de specialitate le poate oferi.

Dintre cafelele single origin, pe Espresso Cafe puteti gasi sortimente precum: Columbia Supremo, Brasil Cerrado, Etiopia Sidamo, Costa Rica Tarazu, Guatemala, Panama, Peru sau Rwanda.

Doresti sa comanzi aceste cafele usor si la cele mai bune preturi? Nimic mai simplu. Intra acum pe Espresso Cafe pentru a gasi aceste cafele profesionale, espressoare de cafea si multe altele din care poti alege. Beneficiezi de transport gratuit si livrare rapida din stoc.

Share

Vezi comentarii

  • buna ziua. Am fost in Canada si m am indagosit de cafeaua lor Zavida cu alune si vanilie .La noi in tara ii foarte scumpa 180 de lei si in canada 25 de dollari, aci nu imi permit sa imi cumpar, Am incercat dolce baccio dar din pacate nu are nici o treaba cu Zavida. Mi ati putea recomanda o cafea asemanatoare cu Zavida. pentru mine a fost dragoste la prima gustare cafeaua. va multumesc anticipat

    • Buna ziua. Am verificat si intr-adevar la noi cam acestea sunt preturile pentru aceasta cafea. Am putea aduce cafea Zavida dar cam la aceleasi preturi. Nu cunosc aceasta cafea si imi este imposibil sa va recomand o cafea asemanatoare. Putem sa va recomandam cafea boabe fara arome, doar cu anumite nuante (note) de alune/vanilie etc. Va multumim

  • Mar intetesa Cafeaua Bazzara Dodicigrancru,pt,o cafenea,as dori mai multe detali,daca se poate

  • Buna ziua,am un expresoor automat dee cafea Pillips ,nu am reusit sa imi gasesc cafeaua boabe pe gustu meu! Am baut in Muntenegru un expresoo fabulos,gust ..aroma..tarie! Ma trezeam dimineata nerabdatoare sa ies la cafea sa simt gustul acela divin! Am incercat diverse tipuri de cafea ..nici una nu se apropie la gust cu ce am savurat acolo!dc aveti vreun sfat ce as putea incerca ar fi super..multumesc

    • Buna ziua, dati-ne mai multe amanunte si va ajutam cu drag. Va mai amintiti detalii despre acea cafea din Muntenegru? Ce cafele ati incercat la noi, nu v-au multumit si care a fost motivul (prea tare, prea aromata, gust fara nuante, prea arsa etc).

    • Nu stiu la ce va referiti dar vorba romaneasca este cate bordeie atatea obiceie. Bordelurile sunt altceva :-)

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro