Despre cafea

Pastrarea cafelei. Si tu faci aceste greseli?

Cafeaua este bautura preferata de milioane de oameni. In fiecare dimineata ne delectam cu aroma ei sau o consumam pentru faptul ca ne trezeste si ne energizeaza corpul si mintea.

Pentru ca iubim aceasta bautura ne dorim intotdeauna sa beneficiem de o prospetime si o aroma fara alterarile cauzate de mediul in care este pastrata.

De ce este importanta depozitarea corecta a cafelei?

Pastrarea cafelei este importanta deoarece aceasta in contact cu factori precum aer, temperatura, lumina si umiditate isi modifica proprietatile, isi pierde aroma si prospetimea initiale. Pentru a te bucura de o cafea buna trebuie sa limitezi impactul acestor factori.

Cum trebuie pastrata cafeaua?

Cafeaua boabe sau macinata trebuie depozitata intr-un loc racoros, uscat si intunecat. Pentru a pastra boabele de cafea proaspete și pentru a-și menține aroma originală, ar trebui să le pastram intotdeauna într-un recipient ermetic, fără umiditate, lumină și caldura. De cele mai multe ori acel recipient ermetic reprezinta chiar ambalajul original al cafelei.

Cum este de preferat: cafea macinata sau cafea boabe?

Cafeaua proaspat macinata din boabele de cafea este mai buna decat cea macinata si pastrata in pachete vidate sau cutii metalice. Cafeaua o data macinata isi pierde si mai repede aromele initiale. Uleiurile care fac ceasca de cafea delicioasa si aromata, incep să se degradeze pe masura ce trece mai mult timp de la macinare.

Top greseli in pastrarea cafelei:

  • cafeaua este pastrata in contact cu aerul, intr-o punga care nu este inchisa. Aroma cafelei se pierde in contact prelungit cu aerul, de aceea este important ca punga sau recipientul in care pastram cafeaua sa fie inchise ermetic;
  • cafeaua este pastrata in frigider. Exista un mit ca in frigider se poate pastra mai bine cafeaua. In realitate, in frigider este multa umeazeala si mirosuri de la alimente. Cafeaua imprumuta aceste mirosuri iar aroma ei se degradeaza in contact cu acesti factori;
  • cafeaua este pastrata in boluri de sticla. Lumina si temperatura sunt factori care de asemenea degradeaza proprietatile cafelei. Recipientii transparenti trebuie evitati.

Asadar, cel mai bun mod de a pastra cafeaua este de o stoca sub forma de boabe, in ambalajul original sau intr-un recipient metalic inchis ermetic, intr-un spatiu ferit de lumina si racoros.

Un mod inedit pentru pastrarea mai indelungata a aromei cafelei se poate intalni la cafelele boabe de la Tchibo cu Aroma Protect. Acest dispozitiv consta intr-un dop atasat pungii de cafea boabe cu ajutorul caruia se poate deschide ambalajul, turna boabele in espressor si apoi inchide ermetic pentru folosirea ulterioara.

Share

Postari recente

Cum să alegi o cafea după intensitate și prăjire

Cafeaua este o băutură versatilă care poate să ofere experiențe gustative unice, în funcție de…

24 de minute acum

18 retete de cafea pe care le poti pregati acasa – simple si delicioase

Cafeaua este potrivită pentru începutul unei zile, dar această băutură aromată este savurată nu doar…

4 zile acum

Cata cofeina contine o cafea?

Cate mg de cofeina contine o cafea? Este o intrebare pe care ne-o punem cu…

4 zile acum

Cafea la ibric – 3 pasi simpli pentru o preparare corecta

Cafeaua este cea mai populara bautura dupa apa. Milioane de oameni din intreaga lumea isi…

o săptămână acum

5 idei de cadouri de Craciun

Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare din an, un timp unic pentru fiecare din noi,…

o lună acum

Istoria cafelei de la origine la cea mai populara bautura

Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume, după apă, și un simbol al relaxării…

2 luni acum
espressocafe.ro