Paharele si industria de vending

Care este importanta paharului in industria de vending?

Paharul este indispensabil in industria de vending. Acesta ne ajuta sa beneficiem de facilitatile pe care vendingul ni le ofera astazi.
Cea mai importanta functie a paharului este utilitatea lui, faptul ca ne permite procurarea cu usurinta a bauturilor dorite si servirea lor in conditii igienice, in orice moment al zilei. Asemenea unui ambalaj, el asigura protectia temporara a produsului si mentinerea calitatii si integritatii lui. Deasemenea, cu ajutorul paharului putem transporta in conditii de siguranta bautura dorita in locul unde aceasta va fi consumata.

O alta functie a paharului este cea de promovare si informare. Paharul creeaza prima impresie consumatorului in contact cu produsul comandat la un automat de cafea. Atunci cand el este personalizat, poate informa consumatorul cu privire la cafeaua folosita de un anumit automat. El trebuie să atraga atentia cumparatorului in mod spontan, sa fie usor de recunoscut si sa sugereze o idee precisa despre produsul oferit de automatul de cafea.

Pentru operatorul de vending, paharul asigura functionalitatea optima a automatului si continuitate in oferirea produselor catre clientul final. Pentru a nu crea probleme automatelor, paharele din plastic trebuie sa fie antistatice iar masa lor sa nu fie sub 3.3 gr. Fiind vorba de bauturi calde, paharul trebuie sa fie suficient de gros ca aceasta sa nu creeze disconfort pe parcursul servirii acestora.

Este important de mentionat noua tendinta in vending, folosirea paharelor din carton in automatele de cafea. Paharul de carton este realizat din materiale biodegradabile si reciclabile fiind superioare din acest motiv paharelor din plastic. Este bine de stiut ca paharul de carton influenteaza calitatea. O cafea servita intr-un pahar de carton are un gust mai bun decat aceeasi cafea servita intr-un pahar din plastic iar proprietatile cafelei se pastreaza intr-un interval de timp mai indelungat.

Experienta ne-a aratat ca in aceleasi conditii de pret, schimbarea paharelor din plastic cu cele din carton a condus la cresterea vanzarilor acelui automat. Singura problema, insa, este cea a pretului mai ridicat al paharelor din carton. Totusi, folosirea acestora poate fi un argument pentru cresterea pretului bauturilor, consumatorul fiind dispus sa plateasca mai mult pentru o cafea de o calitate mai buna servita intr-un pahar de carton. Paharele din carton pot fi personalizate mai usor si ca design sunt cu mult superioare paharelor din plastic, comune in automatele de cafeaPaharele din carton permit utilizarea capacelor ce face ca transportul sa fie mult mai facil dintr-un loc in altul al acestor lichide.

Care sunt avantajele folosirii unui pahar de calitate in industria de vending?

Un pahar de calitate asigura functionarea optima a automatului de cafea. Neutilizarea paharelor de calitate conduce la cresterea costurilor de intretinere si la scaderea incasarilor cauzate de nefunctionarea automatului. Un pahar de calitate atrage mai multi consumatori satisfacuti si implicit conduce la cresterea profitabilitatii operatorului. Paharul creeaza prima impresie in procesul de vanzare, iar aceasta trebuie sa fie favorabila. Un pahar de calitate influenteaza pozitiv gustul cafelei sau al bauturii calde.

Ce tip de pahare recomandati a fi folosite in industria noastra de vending?

In ceea ce priveste paharele din plastic recomandam utilizarea paharelor bicolore, datorita aspectului lor. Acestea trebuie sa fie automate, tratate antistatic, avand o masa de cel putin 3 gr si o grosime adecvata acestor tipuri de bauturi. Recomandam deasemenea folosirea paharelor personalizate cu logo-ul operatorului sau al tipului de cafea utilizata pentru a facilita diferentierea produselor oferite de mai multi operatori.

In cazul in care pretul de vanzare al produsului permite acest lucru, recomandam cu incredere folosirea paharelor de carton datorita avantajelor precizate.

Acest articol a fost publicat in revista Vending Inside, Nr. 9 pag. 40-42
Gama completa de pahare din plastic sau de carton comercializate de magazinul nostru o gasiti accesand: Pahare si palete
Pentru cafea boabe destinata automatelor de cafea vending comercializate de magazinul nostru accesati: Cafea boabe pentru automate

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro