Categorii: Despre cafea

O calatorie prin plantatiile de cafea din lume

Arabica este cel mai popular tip de cafea reprezentand trei sferturi din cafeaua produsă în lume. Plantații Arabica pot fi găsite pe pantele munților, în multe țări tropicale, la o altitudine de 900 la 2000 metri, cu excepție în Etiopia, unde aceasta cafea creste la altitudini de până la 2800 de metri. Cu cat vă distantati de Ecuator, cu atat scade altitudinea la care arabica este cultivata. În Brazilia și anumite insule din Caraibe, aceasta poate fi găsită în locuri mici de 100 de metri. Un factor esențial este temperatura. Gama ideală este de 15 ° C la 24 ° C, chiar si la altitudini diferite.

Habitatul său original este în regiunile muntoase din estul Africii centrale. Un bob de Arabica are o culoare verde de intensitate variabilă cu reflexe albastre. Acesta este alungit în formă și are un vag în formă de S canelură. Cafeaua arabica are un gust dulce si persistent cu o aroma placut si delicata.

Robusta se cultiva in Africa de Vest de-a lungul râului Congo pana pe platoul Ugandei. Acesta crește la altitudini mai mici decat Arabica – 200 – 600 de metri – chiar dacă, uneori, pot fi găsite în locuri mai mari de 1500 de metri, așa cum se întâmplă în Uganda. Obișnuite la temperaturi de 24 ° C la 30 ° C, aceste culturi au probleme la schimbări de temperatură in contrast cu Arabica. Boabele sale rotunde au o culoare verde pal cu un canal aproape drept, iar cafeaua are arome de ciocolata și o concentrație mare de cofeina.

Liberica este cultivata în pădurile din Liberia și Coasta de Fildeș. Copacii care o produc sunt inalti, cu o durată lungă de viață și extrem de rezistenti la atacul insectelor. Liberica necesită un climat cu precipitații abundente și temperaturile ridicate. Cafeaua obținuta din aceste  boabe de cafea are o aromă plăcută, chiar dacă acesta este considerata a fi de o calitate mai mică fata de celelalte cafele.

Excelsa a fost descoperita abia în secolul al 20-lea, în zona adiacentă Lacului Ciad (nord-Africa centrală). Copacii acesteia pot ajunge la o înălțime de nouă metri, dar sunt, în general tunși la doi metri pentru se usura culegerea lor. Acest soi este rezistent la secetă și boli, și are un randament excelent. Boabe sale produc o cafea similara cu Arabica, cu un gust plăcut și o aromă delicată.

Covim reprezinta un producator important de cafea din Italia. In Romania, cafeaua Covim este apreciata din ce in ce mai mult, mai ales in sectorul automatelor de cafea (vending). Va prezentam alaturat un material video interesant cu ajutorul caruia veti putea vedea cum arata o fabrica de cafea boabe din Italia.

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro