Despre cafea

Misterul prajirii boabelor de cafea

Prăjirea cu aer fierbinte este eficientă, economică si este folosită de majoritatea firmelor mari la standarde industriale. Există producători care au o capacitate de a prelucra o jumatate de tonă de cafea verde in numai două minute.
Această metodă de prăjire a boabelor de cafea cu aer fierbinte – pană la 600°C – si apoi răcirea bruscă cu apă este eficientă din punct de vedere economic, deoarece pierderea in greutate a boabelor verzi este minimă. Din păcate această metodă se reflectă negativ in calitatea cafelei, aromele fiind diminuate.
Din acelasi motiv aciditatea rămasă in boabele de cafea fortat prăjite devine adeseori greu de tolerat pentru unii consumatori. Această metodă „industrială” este desigur vehement contestată de prăjitoriile „familiale” mai mici, cum este si Drago Mocambo.

Pentru prăjirea boabelor atent selectionate si de o calitate superioara este nevoie de timp, răbdare si experientă. Prăjirea se face prin metoda traditionala „in tambur” la un timp de cca. 18-24 de minute si la o temperatură de 185°C – 235°C.

Fiecare „Expert prăjitor” are secretul lui comercial foarte bine păzit, la cat timp si la ce temparatura boabele de cafea sunt invartite in tamburul fierbinte, asemenea unei masini de spălat rufe.

Răcirea boabei se face numai cu aer rece, folosirea apei este dezaprobată…
Astfel toate aromele sunt păstrate optim si aceasta se reflectă in calitatea cafelei obtinute.
Această metodă este relativ costisitoare deoarece in afară de mult timp se pierde aproape 20% din greutatea boabei verzi (!).

Cu acest secret se naste in 1985 si mica fabrică fondata de Giuseppe Drago, care animat de propria pasiune pentru cafea, ajutat de familie incepe să facă selectia atentă de boabe, să le combine si să le prăjească pentru a obtine un amestec special care să garanteze prepararea unui adevărat espresso italienesc: armonios echilibrat cu arome suptile si accente picante.

Afacerea familiară a lui Giuseppe a fost initiată de italieni originari din Sicilia, iar in scurt timp cafeaua a cunoscut o largă răspandire in Germania. Astazi 250.000 de cesti de cafea Mocambo sunt băute zilnic in toata Germania, iar sortimentele Brasilia, Suprema si Gran Bar au inceput să se facă cunoscute in toată Europa.

Nou in sortiment este cafeaua Aroma care imbina armonios aciditatea specifică si gustul puternic al boabelor de cafea Arabica, recoltate din zonele montane ale Americii Latine cu efectul energizant al rarisimelor boabe Etiopiene.
Cafeaua ideala pentru autenticul Espresso Sicilian.

Share

Postari recente

Cafea decofeinizata: afla cum se obtine si care sunt beneficiile

Cafeaua decofeinizata este o alegere populara pentru cei care iubesc gustul cafelei, dar vor să…

o lună acum

7 lucruri surprinzătoare despre cafea

Cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi la nivel global, însă chiar și cei…

o lună acum

Cafeaua – soluția pentru a avea o zi plină de energie

Zilnic, în întreaga lume se consumă o cantitate impresionantă de cafea. Originară din Africa și…

o lună acum

Cum alegi cea mai buna cafea?

Alegerea celei mai bune cafele depinde de preferintele tale personale în ceea ce priveste gustul,…

3 luni acum

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

5 luni acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

6 luni acum
espressocafe.ro