Deoarece exista diverse metode de preparare, exista de asemenea si diverse grade de macinare. In acest articol vom asocia gradele de macinare in functie de metoda de preparare.
Boabele de cafea sunt macinate in functie sistemul de preparare cu care doriti sa gustati bautura. Există trei factori care fac diferenta: timpul de contact, rata de extracție și debitul.
În cazul în care timpul de contact este scurt, granulația trebuie sa fie fină. Cand metoda este una care cufunda cafeaua in apa timp de cateva minute, timpul de contact este mai mare, prin urmare trebuie o granulație mai mare decat majoritatea metodelor.
Toate aceste metode sunt recomandări. Ele pot fi ajustate în funcție de cafeaua care este folosită și de preferințe. Dacă bautura este prea slabă, încercați o granulație mai fină, daca are un gust prea puternic, încercați cu o granulație mai mare.
Iubitor de cafea buna? Pe Espresso Cafe poti gasi cafea pentru acasa sau cafea profesionala, cu livrare rapida si gratuita.
Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…
Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…
Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…
În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…
Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…
Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…
Vezi comentarii
Foarte util.Multumim!
Super, ne bucuram!
Foarte bun articolul si bine detaliat. Imaginile ajuta enorm. Multumesc mult!
Foarte util pentru mine, vă mulțumesc!
Super, ne bucuram.