Deoarece exista diverse metode de preparare, exista de asemenea si diverse grade de macinare. In acest articol vom asocia gradele de macinare in functie de metoda de preparare.
Boabele de cafea sunt macinate in functie sistemul de preparare cu care doriti sa gustati bautura. Există trei factori care fac diferenta: timpul de contact, rata de extracție și debitul.
În cazul în care timpul de contact este scurt, granulația trebuie sa fie fină. Cand metoda este una care cufunda cafeaua in apa timp de cateva minute, timpul de contact este mai mare, prin urmare trebuie o granulație mai mare decat majoritatea metodelor.
Toate aceste metode sunt recomandări. Ele pot fi ajustate în funcție de cafeaua care este folosită și de preferințe. Dacă bautura este prea slabă, încercați o granulație mai fină, daca are un gust prea puternic, încercați cu o granulație mai mare.
Iubitor de cafea buna? Pe Espresso Cafe poti gasi cafea pentru acasa sau cafea profesionala, cu livrare rapida si gratuita.
Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…
Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…
Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…
În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…
Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…
Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…
Vezi comentarii
Pentru filtrare Chemex (filtru hartie) care este durata macinarii?
Măcinarea pentru Chemex este mai mare (mai grosiera) fata de espresso, asemănătoare cu cea pentru filtru de cafea.
Bună ziua. Folosesc un saeco xelsis suprema,consum dor espresso/ristreto.
Rasnita am reglato la nr 3. E ok pt espresso?
Buna ziua, cred ca da. Daca timpul de extractie pentru espresso de 30 ml este in jur de 25 de secunde, atunci inseamna ca este reglat bine.
Bună ziua. Pentru cafea la ibric ce tip de râșniță recomandați vă rog . Vă mulțumesc anticipat ! Zi frumoasă.
Buna ziua. Va recomandam aceasta rasnita de la Tchibo: https://www.espressocafe.ro/rasnita-de-cafea-tchibo-premium-si-cadou.html
Bună, am un Beko CEP5152B, 1200 W, Presiune 15 bar. Mereu pun o lingura ștearsă, și folosesc cafea măcinata. Dar îmi rămâne în portafiltru zațul umed. Ma puteți ajuta cu asta?
Buna ziua. Mi-e greu sa va raspund la aceasta intrebare. Nu pare a fi vreo problema. E normal sa fie zatul umed.
Foarte util si pentru mine. Multumesc.
Buna ziua,pentru un expresor krups intuition ce fel de granulatie recomandati,pana acum nivelul rasnitei era pus pe treapta 3 dar mi se pare ca este amara
Buna ziua, greu de spus.. Macinatura se regleaza dupa urmatoarea regula. Un espresso de 30 ml trebuie sa curga in 25 de secunde. In functie de aceasta regula se decide daca trebuie macinata mai mare sau mai fina.
Buna ziua, pt un espressor Breville Barista Max+, aveti idee la ce nivel de macinare sa setez rasnita, respectiv temperatura apei, avand in vedere ca sunt bautor doar de ristretto?
Buna ziua, la modul general pentru astfel de bauturi ar trebui sa aveti macinare fina si temperatura mai mare fata de setarile obisnuite pentru espresso.
Ce inseamna "macinare bruta"
Nu stim la ce va referiti. Unde scrie de macinare bruta?
Bună ziua am un expres saeco nu știu cum sa obțin un caimac bun va rog o sugestie
Buna ziua. Verificati in primul rand macinarea cafelei sa fie optima, nici mare, nici prea fina ci medie. Apoi tipul cafelei. Este cunoscut faptul ca o cafea arabica face mai putina crema decat robusta. Daca doriti mai multa crema si mai multa intensitate, incercati o cafea ce contine si arabica dar si robusta in compozitie.
am cumparat o cafea destul de scumpa din Elvetia pe care mi-a macinato foarte fin la 1700 microni, eu in general consum espresso dublu iar iar cand o bag in aparatul pe care il folosesc se infunda, apa nu poate trece. solutii? Folosesc ca si espressor un De'Longhi 685 M de 15 bari.
Daca e prea fin macinata mai bine o folositi la ibric. N-are rost sa fortati espressorul, poate se strica.