Peste o suta de ani in industria cafelei
FONDATORUL Lavazza S.p.A. Group a fost fondat in Turin, in 1895 si a luat nastere datorita abilitatilor profesionale si viziunii fondatorului sau, Luigi Lavazza, intemeietorul unei familii care se afla in fruntea industriei cafelei prajite de peste o suta de ani. Luigi a cumparat o alimentara in Turin, in Via San Tommaso, vanzand articole precum sapunuri, uleiuri, cafea, zahar, lumanari, iar in 1897, a inceput si prajirea cafelei.
A DOUA GENERATIE
Activitatile de dupa razboi au fost reluate rapid intrucat copiii lui Luigi, Mario, Beppe, Maria, Pericle si Ginetta, s-au alaturat companiei. Specializarea progresiva a companiei in activitatile sale a condus la concentrarea exclusive pe ulei, zahar si cafea. Investitiile ulterioare s-au dovedit a fi inspirate si in scurt timp Lavazza a devenit cel mai mare importator de cafea din cadrul Corporatiei Colonialistilor. In 1948 a fost un an de expasiune pe piata cererii de cafea, vanzarile crescand exponential. Anul 1979 a marcat infiintarea Centrului pentru Cercetare si Studii in domeniul Cafelei, Luigi Lavazza, care s-a transformat in actualul Centru de Instruire, avand peste 20 de sucursale in intreaga lume.
A TREIA GENERATIE
Anul 1982 a marcat inceputul expansiunii Companiei peste hotare: prima filial s-a deschis in Vicennes, langa Paris. In anii care au urmat, expansiunea a continuat in Germania, SUA, Austria, Marea Britanie si Spania.
A PATRA GENERATIE
In 1995, Lavazza si-a anversat centenarul, 1500 angajati, 5 fabrici, o gama de aproximativ 250 articole si 44% cota de piata de retail. In 1996 s-a deschis prima cafenea Lavazza: Cafeneaua San Tommaso 10, localizata in Via San Tommaso, nr 10 – locul in care Luigi Lavazza si-a deschis afacerea la sfarsitul secolului 19. La inceputul secolului 21, Lavazza continua sa creasca pe toate fronturile. In 2006 Lavazza avea 8 filiale, pe langa prezenta in 80 de tari prin intermediul retelei sale de distributie.
CE INSEAMNA ESPRESSO?
In limba italiana, termenul “espresso” este sinonim cu “facut pe loc”. Acest lucru subliniaza prepararea speciala a cafelei sub presiune, pe loc, folosind un aparat professional atunci cand este comandata de catre un client: este o metoda utilizata pentru a diminua timpul de preparare, care era considerat prea lung. Primul prototip de aparat pentru espresso, care a fost prezentat la Expozitia Universala de la Paris, dateaza din 1855. Insa, abia in 1901 a fost produs pentru scopuri comerciale. Metoda unica folosita pentru prepararea cafelei, face din espresso o bautura concentrata, cu arome intense.
LAVAZZA – peste 20 de ani de instruire si inovatie in servirea espresso In fiecare zi, douazeci de milioane de italieni beau o ceasca de espresso: acest lucru inseamna ca in fiecare an, acest ritual se repeat de cel putin 27 miliarde de ori. Dintre acestea, 14 miliarde sunt cesti de cafea Lavazza. Un asemenea consum merita atentie si instruire constanta, astfel incat consumatorii de espresso sa poata beneficia de un produs pe masura; din acest motiv, in urma cu 20 de ani, Lavazza a decis sa se implice in educatia pe tema cafelei, bineinteles, cu stilul si profesionalismul care au caracterizat intotdeauna Lavazza. Primul Centru de instruire s-a deschis in 1979.
Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare din an, un timp unic pentru fiecare din noi,…
Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume, după apă, și un simbol al relaxării…
Cea mai buna cafea depinde de preferintele tale personale în ceea ce priveste gustul, aroma…
Cafeaua decofeinizata este o alegere populara pentru cei care iubesc gustul cafelei, dar vor să…
Cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi la nivel global, însă chiar și cei…
Zilnic, în întreaga lume se consumă o cantitate impresionantă de cafea. Originară din Africa și…
Vezi comentarii
Luigi lavazza a facut o cafea belea dar restul au facut doar bani de pe renumele lui Luigi .cafeaua di ziua de azi e vax