Despre cafea

Folosim cafea de vending acasa?

In calitate de comerciant, am observat ca unii clienti aleg gresit cafeaua pentru consumul casnic si au asteptari prea mari, cand nu e cazul.

Nu este de mirare cand observ recenzii negative pe marketplace-uri sau alte site-uri care nu sunt specializate pe cafea. Vizitatorii acestor site-uri au asteptari ridicate pentru produse nepotrivite nevoilor lor, intr-un loc unde nu ar trebui sa gaseasca produse pentru automate.

Ce este cafeaua de vending?

Cafeaua de vending este cafeaua folosita in automatele de cafea pentru spatii publice. Este acea cafea pe care o intalnim la automate la 1 leu sau 2 lei.

In cele mai intalnite cazuri este o cafea 100% Robusta sau cu putina cafea Arabica, de calitate medie spre slaba, intens prajita. Gustul este tare si amar. In combinatie cu lapte sau cu zahar se poate bea mai usor, ceea ce insa nu este benefic.

Acasa insa, bem o cafea diferita, de o calitate superioara. Cafelele pentru acasa sunt prepondent Arabica, prajite usor si mediu. Gustul este delicat si aromat, fara sa fie tare sau amar. Cafeaua de calitate superioara sa prajeste mai putin. Cafeaua de calitate inferioara se prajeste mai intens si astfel se ascund din defecte.

Daca ar fi sa facem o selectie prin criteriul pret am putea spune ca o cafea pentru acasa costa de la 40 lei/kg in sus. Sub acest pret, cafelele sunt pentru automate. E usor sa te informezi, trebuie doar sa citesti cu atentie descrierile produselor.

Pe site-ul nostru puteti accesa aplicatia care va ajuta sa selectati in 3 pasi cafeaua potrivita in functie de destinatia utilizarii ei. O puteti accesa la aceasta adresa.

Daca esti la un nivel si mai ridicat in domeniul cafelei, iti recomandam cafelele de origine. Aceastea sunt proaspat prajite, de regula 100% Arabica, cu caracteristici distinctive, in functie de regiunea din care provin. Brazilia este o cafea fara nuante pronuntate, Columbia este usor acrisoara, dar un gust foarte placut. In Africa, Etiopia, Rwanda, Burundi si altele, notele sunt citrice, gust intens de lamaie. Cafea de origine puteti gasi pe Espresso Cafe.

In concluzie, nu folosim cafea de vending acasa. La automate folosim cafea pentru automate, iar acasa alegem o cafea pentru acasa. Speram ca aceste informatii au fost de ajutor.

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro