Categorii: Despre cafea

Despre cafea. Stiati ca?

• Cafeaua este cea mai populara bautura din lume dupa apa.
• Primul magazin cu cafea a fost infiintata in Syria, in Damasc in anul 1530.
• O ceasca de cafea pe zi protejeaza ficatul de boli grave ca ciroza sau cancerul.
• Cafeina a fost pentru prima data izolata din cafea in 1820.
• In forma sa pura, cafeina este o pudra alba, cristalina.
• Marele scriitor Honore de Balzac bea aproximativ 40 de cafele pe zi.
• Beethoven era de-a dreptul fascinat de cafea si numara cate 60 de boabe pentru a-si pregati o singura ceasca de cafea perfecta.
• Cafeaua prajita mai tare contina mai putina cofeina decat cafeaua prajita putin.• Cafeaua cea mai scumpa si rara se numeste Kopi Luwak si se obtine din excrementele unei specii de maimute. Mai exact maimuta mananca boabele unui anumit tip de arbore care sunt supuse unui interesant proces de transformare in laboratorul digestiv al animalului. Rezultatul, prelucrat la randul lui, costa 500 euro/kg, insa anual se aduna doar 50 kg de Kopi Luwak.
• Dupa 10 ani de cercetari in Japonia s-a constatat ca din 100.000 de persoane consumatoare de cafea, 214 s-au imbolnavit si au murit de cancer renal, in comparatie cu neconsumatorii de cafea, dintre care au murit 514 persoane. De aici s-a tras concluzia ca substantele antioxidante din cafea protejeaza celulele renale de radicalii de oxigen cancerigeni. La fel s-a observat si la cele cu tendinta de cancer de san. Un alt studiu publicat in 2005 arata ca la cei care consuma cel putin doua cani de ceai sau cafea zilnic se reduce incidenta bolilor cronice de ficat care sunt frecvente la alcoolici sau persoane supraponderale (obeze) prin efectul cofeinei. La fel se presupune un efect pozitiv in boala Parkinson sau Alzheimer.
• O ceasca de cafea fiarta are aproximativ 115 miligrame de cafeina, un expresso (filtru) aproape 80 miligrame, in timp ce o cafea instant 65 miligrame de cafeina. Cafeaua decofeinizata nu este in totalitate fara cafeina, continand de fapt 3 miligrame de cafeina.
• Cofeina mareste puterea aspirinei si a altor calmante, acesta fiind motivul pentru care se regaseste in unele medicamente.
• Cercetatorii Universitatii Rutgers din New Jersey au ajuns la concluzia ca efectele cancerigene ale expunerii la ultraviolete de tip beta pot fi prevenite daca se consuma moderat cofeina, dar in acelasi timp este nevoie si de exercitii fizice.
• O cafea espresso mareste luciditatea si concentrarea, stimuleaza creativitatea, mingaie simturile si evoca un numar mare de senzatii si amintiri.Nu-ti doresti o cafea espresso de calitate in fiecare zi? Te invitam sa vizualizezi oferta noastra de cafea boabe, cafea macinata, capsule si monodoze de cafea accesand acest link

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro