In ianuarie 2019 echipa Espresso Cafe a participat la Sigep in Rimini, Italia, expozitie dedicata cafelei, ciocolatei, inghetatei si produselor de panificatie.

In lumea cafelei nu au lipsit principalii producatori de cafea din Italia (Lavazza, Illy, Kimbo, Moak, Carraro, Filicori), scopul lor fiind de a comunica noutatile pregatite pentru acest an. Un numar impresionant de vizitatori au participat inca din prima zi.

Iata ce am evaluat noi ca interesant in domeniul cafelei:

LaSpaziale S40 – profesional cu 3 grupuri cu setari de volum pe fiecare portfiltru:


Rasnita profesionala on demand cu sistem de tampare inclus:


In premiera la Sigep, Lavazza prezinta noile modele de capsule Lavazza Blue, dupa blendurile de cafea boabe cu acelasi nume: Gold selection, Top Class, Gran Espresso -capsule bidoza

Cafelele boabe de la Lavazza pentru sectorul profesional Horeca vor beneficia de noi ambalaje, restilizate:

Lavazza Kafa Forest Coffee – super delicioasa. Desi este 100% arabica single origin din Etiopia, prezinta un gust echilibrat fara sa fie citrica.

Ceasca Lavazza prezenta la expozitie cu un design schimbat, non-conformist.

Masina pentru preparare ice coffee prezenta la standul Kimbo:

Carraro isi prezinta noile cafele profesionale dedicate sectorului Horeca:

Campionatul italian de barista pentru preparare espresso:

Aparat pentru realizare desene pe crema de lapte:


Asocieri de mirosuri de condimente, fructe, flori la standul Illy:

Piese de schimb si accesorii barista: tampere clasice si dinamometrice, portfiltre modificate pentru utilizare capsule, masa de tampat, lattiere, cutite de rasnita etc.:

Evoca Grup -noua compania ce detine Necta, Saeco, Gaggia, Sgl, Wittenborg si altele:

Noile espressoare cu capsule Saeco si SGL din diferite sisteme (Nespresso, Blue, Point, ESE)


Expozitia a fost dedicata cafelei din sectorul Horeca si Office. In Horeca tendinta este de cafea premium cu accent pe single origin. In Office predomina espressoarele cu capsule din care cele mai populare in Italia sunt: Nespresso, Espresso Point, A modo mio, Blue si monodozele ESE. Multi producatori s-au adaptat acestor sisteme si au creat capsule compatibile.

Pe Espresso Cafe gasesti cafeaua potrivita pentru tine, de la cei mai importanti producatori din Italia. Intra acum pe site si alege din mai mult de 190 de feluri de cafea comerciala, dar si cafea proaspat prajita la care beneficiezi de oferta de transport gratuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *