Despre cafea

De ce bem cafea?

Cafeaua este bautura cea mai populara din lume, dupa apa. O savuram in fiecare dimineata si a devenit o rutina pentru multe persoane. Care este insa motivul pentru care bem cafea?

Intr-un articol anterior, am discutat despre beneficiile consumului moderat de cafea. Aceasta este o sursa de antioxidanti, reduce riscul de boli cardiovasculare sau cancer.

Acestea sunt rezultatele consumului. Motivele principale sunt insa doua:

  • Consumam cafeaua pentru energia pe care ne-o da. Cu alte cuvinte consumam cafea pentru ca ne trezeste si ne creste capacitatea de concentrare.  In acest mod a fost descoperita si in Etiopia de catre pastorul Kaldi in secolul al XIII-lea. Caprele pastorului erau energice pentru ca au consumat fructele arborelui de cafea.

In aceeasi categorie, a beneficiilor fizice in urma consumului, aflam, in urma unui studiu de la Harvard din 2011, ca acesta bautura inlatura riscul de depresie si ne face mai fericiti. Studiul arata ca femeile care beau 4 sau mai multe cesti de cafea pe zi au avut un risc cu 20% mai mic de depresie.

  • Consumam cafea pentru gustul si aroma placuta. Gustul este subiectiv, iar cafeaua la fel de subiectiva intre consumatori. Unii prefera o cafea deosebit de aromata (100% arabica), iar altii prefera in schimb o cafea cu gust intens(mix de arabica si robusta). Si metodele de preparare sunt diverse, de la metoda traditionala a ibricului, la metoda cea mai noua espresso.

Pentru ca suntem diferiti, la fel sunt si produsele, adaptate pentru gusturi diferite. In schimb, suntem de acord ca cea mai buna cafea este cea care este cat mai proaspata. Cu cat este mai proaspata, dar si mai putin prajita, cu atat se simt mai puternic aromele cafelei.

Tendinta in consumul de cafea este de a explora gusturi de origine. Astfel au aparut cafelele de origine din Etiopia, Columbia, Brazilia, Costa Rica, Nicaragua, Peru. Aceste cafele au gusturi diferite, majoritatea au note citrice pregnante. Sunt arome apreciate din ce in ce mai mult.

Daca iti doresti sa explorezi gusturi si arome diferite, te invitam sa vezi oferta noastra de cafea de origine proaspat prajita pe Espresso Cafe.

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro