Probabil, la prima vedere, sa prepari un espresso fara un espressor pare o fantezie. In realitate insa, tocmai s-a inventat o metoda capabila sa realizeze acest lucru.
Ce este de fapt o cafea espresso? Cafeaua espresso este o bautura concentrata preparata prin fortarea apei fierbinti sub presiune prin cafeaua macinata fin.
In mod uzual, cafeaua espresso este pregatita la espressor. Presiunea apei fierbinti este realizata prin intermediul unei pompe de apa care forteaza trecerea apei prin doza de cafea macinata iar rezultatul este o cafea fara zat, plina de crema aurie.
Putem insa realiza presiunea si manual? Sigur, ne putem folosi forta pentru a crea presiunea necesara trecerii apei prin cafea.
Recent s-a inventat Cafflano Kompresso, un aparat portabil care te ajuta sa prepari cafea oriunde. Conditia este sa dispui de apa fierbinte si cafea macinata.
Cum se utilizeaza acest aparat?
1. Se fierbe intr-un recipient 100 ml apa, 100 grade chiar ar fi recomandat.
2. Se pregateste cafea macinata mediu, ca in metoda espresso, 10-11 grame sunt suficiente. Cafeaua macinata se aseaza in filtru, se distribuie uniform si se tampeaza precis.
3. Se infileteaza palnia peste filtru si apoi se monteaza filtrul peste paharel.
4. Se toarna apa fierbinte pe palnie pana la gradatia indicata.
5. Se aseaza pistonul pe pozitie si se apasa. In prima faza se apasa usor pentru preinfuzia cafelei iar apoi se apasa cu forta constanta pana la final.
Cafeaua espresso rezultata va fi foarte apropiata de cea extrasa la un espressor manual.
Rezultatele binenteles difera in functie de calitatea cafelei. Va recomandam sa utilizati cafea de origine, sau cafea de specialitate.
Cafflano Kompresso il puteti gasi in portofoliul de produse Espresso Cafe la adresa aceasta: Cafflano Kompresso