Cum sa

Cum am eliminat calcarul la espressorul casnic

Te-ai confruntat cu problema caratului de pet-uri grele de apa plata din supermarket? Ai stat cu grija ca se termina apa in cel mai nepotrivit moment?

La mine exact asa s-a intamplat. Totul a pornit de la nevoia de apa pentru consum si de la dorinta de a nu mai cara bidoanele grele de apa.

Am citit pe internet ca exista o varianta de rezolvare si anume sa filtrez apa de la robinet si sa obtin apa la fel de buna ca cea plata. M-am interesat si am decis sa achizitionez o cana filtranta de la Brita.

Modelul ales de mine a venit cu un filtru inclus, avand o durata de utilizare de 30 zile sau 150 litri de apa filtrata. Pentru a sti cand sa schimb filtrul, cana este prevazuta cu un dispozitiv electronic cu liniute ce masoara timpul. Fiecare liniuta inseamna o saptamana de utilizare. Dupa 4 saptamani de utilizare, cana iti va indica sa schimbi filtrul.

Cana este compusa din 2 rezervoare, unul pentru alimentare cu apa de la robinet si unul pentru apa filtrata rezultata.

Filtrul cu rasini reuseste sa elimine mirosurile si impuritatile din apa de la robinet iar rezultatul este o apa la fel de buna ca cea imbuteliata.

Am ales sa alimentez si espressorul casnic cu apa filtrata. In mod normal, cu apa de la robinet, apar depuneri de calcar pe peretii rezervorului de apa. Am curatat aceste depuneri si am folosit numai apa filtrata cu cana Brita. De atunci nu am mai vazut niciun fel de depunere de calcar. Rezervorul este impecabil. Cana filtranta reuseste sa elimine calcarul din apa, espressorul nu mai are de suferit iar eu nu mai stau cu grija decalcifierii sale.

Am facut un calcul al costurilor si am observat ca era mai scumpa apa plata cumparata din magazin decat un filtru schimbat la 30 zile. Practic economisesc bani, scap de grija si caratul bidoanelor de 5 litri de apa plata si evit aruncarea pet-urilor care nu sunt prietenoase cu mediul inconjurator. Nu stiu in ce masura se recicleaza la noi, dar daca pot evita aruncarea macar a pet-urilor de apa, sigur fac un lucru bun.

M-am gandit ca acest produs poate ajuta inclusiv clientii nostri care cumpara cafea. Am cautat un distribuitor si am adus cani filtrante Brita in portofoliul nostru. Am ales cele cu capacitate mai mare, de 3.5 litri, Marella XL (cu un filtru inclus) sau promotia Marella XL Starter Pack (cu 3 filtre incluse):

Daca doresti sa achizitionezi de pe Espresso Cafe la un pret accesibil, poti gasi cani si filtre de rezerva la aceasta adresa.

Share

Vezi comentarii

  • Folosesc aceasta cana cu filtre pentru apa dur calcaroasa. Da își face treabă cu brio, doar atenție ca la început să se spele filtrul prin umplerea și aruncarea apei filtrate de 2-3 ori.

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro