Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume și mulți dintre noi nu ne putem imagina viața fără ea. Pentru o parte dintre noi, cafeaua este adevăratul ceas cu alarmă care ne trezește dimineața. Deși ne dăm jos din pat și ne începem rutina zilnică, simțim că nu ne trezim cu adevărat până nu ne terminăm ceașca de cafea.
Pentru o altă parte dintre noi, oricând pe parcursul zilei pare că e un moment bun pentru o cafea. Care este alegerea cea mai bună? Iată mai jos câteva recomandări de care e bine să ții cont pentru a avea grijă de sănătatea ta.
Majoritatea persoanelor preferă să bea cafeaua imediat ce se trezesc sau la scurt timp după aceea. Cu toate acestea, studii recente au arătat că cel mai bun moment pentru a-ți bea ceașca de cafea este în a doua jumătate a dimineții. Pentru cei ce se trezesc între 6 și 7 dimineața, această oră ar fi după 9:30 și înainte de 11:30. S-a descoperit că amânarea consumului de cafea cu câteva ore după trezire îți oferă mai multe beneficii și mai multă energie.
Consumată cu atenție și în cantități moderate, cafeaua are o serie de beneficii pentru organism precum:
… și chiar prelungirea vieții. Consumul de cafea a fost asociat în diferite cercetări cu un risc de deces mai mic prin activarea sistemului nervos și prin efectul vasodilatator.
Evită cofeina cu cel puțin 6 ore înainte de culcare. Conform studiilor recente, efectele stimulatoare ale cofeinei au efect între 3 și 5 ore, în funcție de persoană. Așadar, dacă îți dorești un somn adânc și liniștit în loc să numeri oi până adormi, alege pentru seară un ceai din plante.
La fel ca în cazul oricărui aliment sau băutură, excesul de cafea este dăunător. După 2-3 cafele vei simți deja cum te deshidratezi, iar mai mult de 3 cafele pe zi îți pot scurta durata de viață. Ai grijă să mănânci înainte de a bea cafea pentru că atunci când este consumată pe stomacul gol poate produce probleme digestive, reflux și un disconfort general.
Acordă mai multă atenție obiceiurilor tale alimentare atunci când suferi de diferite afecțiuni. În funcție de modul în care o prepari și de cantitatea consumată, cafeaua poate crește valorile colesterolului. Dacă ai colesterolul crescut orientează-te spre cafeaua filtrată ce conține o cantitate mai mică de uleiuri naturale.
Totuși, cel mai bun sfat pe care putem să ți-l dăm este să îți asculți corpul și să devii conștient de cum te simți în diferite momente ale zilei. Alegerile sunt ale tale și rutina trebuie adaptată nevoilor și organismului tău.
Daca esti iubitor de cafea avem o veste buna.
Pe magazinul online Espresso Cafe gasesti o multitudine de produse din domeniul cafelei cu oferte promotionale. Poti alege cafea boabe de top direct din confortul casei tale iar noi iti livram rapid prin intermediul curierului preferat.
Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare din an, un timp unic pentru fiecare din noi,…
Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume, după apă, și un simbol al relaxării…
Cea mai buna cafea depinde de preferintele tale personale în ceea ce priveste gustul, aroma…
Cafeaua decofeinizata este o alegere populara pentru cei care iubesc gustul cafelei, dar vor să…
Cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi la nivel global, însă chiar și cei…
Zilnic, în întreaga lume se consumă o cantitate impresionantă de cafea. Originară din Africa și…