Asa cum reiese si din denumire, acest dispozitiv contine filtrul sau sita. de cafea. Cafeaua proaspat rasnita se pune in sita portfiltrului unde apoi se preseaza usor cu ajutorul tamperului. De regula portifiltrul este din metal, din alama, pentru a rezista la presiune si temperatura ridicate insa, la anumite aparate ieftine, acesta poate fi si din plastic.
Manerul portfiltrului este din plastic sau imbracat in cauciuc pentru a fi usor de manipulat. In functie de marimea sitei cu ajutorul portfiltrului se pot realiza una sau doua cafele espresso. Intr-o sita simpla se pot utiliza 6-8 grame de cafea iar intr-o sita dubla se pot folosi pana la 14 grame.
Portfiltrul se achizitioneaza numai in functie de modelul de aparat utilizat. Acesta difera ca marime si ca sistem de prindere de grupul de erogare al aparatului.
Cafeaua decofeinizata este o alegere populara pentru cei care iubesc gustul cafelei, dar vor să…
Cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi la nivel global, însă chiar și cei…
Zilnic, în întreaga lume se consumă o cantitate impresionantă de cafea. Originară din Africa și…
Alegerea celei mai bune cafele depinde de preferintele tale personale în ceea ce priveste gustul,…
Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…
Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…