Categorii: Termeni cafea

Ce inseamna portfiltru?

Portfiltru sau portafiltru este o componenta a unui espressor manual clasic sau profesional, un dispozitiv in care se pune cafea macinata pentru a prepara unul sau doua espresso.

Asa cum reiese si din denumire, acest dispozitiv contine filtrul sau sita. de cafea. Cafeaua proaspat rasnita se pune in sita portfiltrului unde apoi se preseaza usor cu ajutorul tamperului. De regula portifiltrul este din metal, din alama, pentru a rezista la presiune si temperatura ridicate insa, la anumite aparate ieftine, acesta poate fi si din plastic.

Manerul portfiltrului este din plastic sau imbracat in cauciuc pentru a fi usor de manipulat. In functie de marimea sitei cu ajutorul portfiltrului se pot realiza una sau doua cafele espresso. Intr-o sita simpla se pot utiliza 6-8 grame de cafea iar intr-o sita dubla se pot folosi pana la 14 grame.

Portfiltrul se achizitioneaza numai in functie de modelul de aparat utilizat. Acesta difera ca marime si ca sistem de prindere de grupul de erogare al aparatului.

Share

Postari recente

Cafea decofeinizata: afla cum se obtine si care sunt beneficiile

Cafeaua decofeinizata este o alegere populara pentru cei care iubesc gustul cafelei, dar vor să…

2 săptămâni acum

7 lucruri surprinzătoare despre cafea

Cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi la nivel global, însă chiar și cei…

4 săptămâni acum

Cafeaua – soluția pentru a avea o zi plină de energie

Zilnic, în întreaga lume se consumă o cantitate impresionantă de cafea. Originară din Africa și…

4 săptămâni acum

Cum alegi cea mai buna cafea?

Alegerea celei mai bune cafele depinde de preferintele tale personale în ceea ce priveste gustul,…

2 luni acum

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

5 luni acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

6 luni acum
espressocafe.ro