Categorii: Termeni cafea

Ce inseamna portfiltru?

Portfiltru sau portafiltru este o componenta a unui espressor manual clasic sau profesional, un dispozitiv in care se pune cafea macinata pentru a prepara unul sau doua espresso.

Asa cum reiese si din denumire, acest dispozitiv contine filtrul sau sita. de cafea. Cafeaua proaspat rasnita se pune in sita portfiltrului unde apoi se preseaza usor cu ajutorul tamperului. De regula portifiltrul este din metal, din alama, pentru a rezista la presiune si temperatura ridicate insa, la anumite aparate ieftine, acesta poate fi si din plastic.

Manerul portfiltrului este din plastic sau imbracat in cauciuc pentru a fi usor de manipulat. In functie de marimea sitei cu ajutorul portfiltrului se pot realiza una sau doua cafele espresso. Intr-o sita simpla se pot utiliza 6-8 grame de cafea iar intr-o sita dubla se pot folosi pana la 14 grame.

Portfiltrul se achizitioneaza numai in functie de modelul de aparat utilizat. Acesta difera ca marime si ca sistem de prindere de grupul de erogare al aparatului.

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro