Termeni cafea

Ce inseamna espressor?

Espressorul este un aparat special ce prepara cafea prin trecerea fortata a apei fierbinti, aflata sub presiune, printr-o pastila compacta de cafea macinata.

Durata de preparare a unei cafele este de aproximativ 30 secunde dar acest interval de timp este influentat de factori precum cantitatea de cafea dorita si gradul de macinare a cafelei rasnite. Initial espressor-ul realiza presiune prin actionarea unei manete dar astazi, aceasta presiune este creata de catre o pompa electrica de apa.

Exista numeroase tipuri de espressoare, de la cele manuale traditionale la cele automate cu caracteristici avansate. Espressoarele sunt utilizate atat in medii comerciale (cafenele, restaurante) cât și în gospodării pentru a pregăti băuturi de cafea espresso de înaltă calitate. Prepararea espresso-ului la domiciliu cu un espressor a devenit din ce în ce mai populară, deoarece oferă control asupra calității și gustului cafelei consumate.

Espressoarele clasice sau manuale sunt cele care folosesc cafea macinata si/sau monodoze de cafea.

Sunt preferate de pasionatii de cafea deoarece permit controlul factorilor ce influenteaza prepararea cafelei: macinatura, temperatura, presiunea si tamparea. Cafeaua macinata se aseaza in portafiltru, se preseaza cu ajutorul tamperului. Pornirea si oprirea se realizeaza de regula manual.

Espressoarele automate sunt acele aparate de cafea alimentate cu cafea boabe pe care o macina in momentul prepararii unui espresso. Cele mai avansate in domeniu pot prepara specialitati cu lapte la o singura apasare de buton.

In magazinul nostru EspressoCafe.ro puteti gasi o gama larga de espressoare atat manuale, cu capsule sau automate, de la cei mai importanti producatori din domeniu: Jura, Lelit, Gaggia, Tchibo, Lavazza si altii.

Iata cateva sugestii:

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro