Cafeaua espresso este o băutură concentrată preparată prin forţarea apei fierbinti sub presiune prin cafeaua măcinată fin. Timpul de curgere normal al unei cafele espresso este de 30-40 de secunde pentru 100 ml. Comparativ cu alte metode de preparare a cafelei, espresso are adesea o consistenţă mai groasa, o concentraţie mai mare de solide dizolvate, şi crema (spuma).

Ca rezultat al procesului de preparare sub presiune, toate aromele şi substanţele chimice dintr-o ceaşcă de cafea tipica sunt foarte concentrate. Din acest motiv, espresso este baza pentru alte băuturi, cum ar fi cafea cu lapte, cappuccino, mochaccino.

Preparată în mod corespunzător, un espresso prezinta un strat de crema bogata auriu închis. Aceasta crema este un indicator de espresso de calitate. Efectuarea unui espresso este cu adevarat o arta, precum şi o ştiinţă ..

A bea o cafea espresso poate fi, de asemenea, o arta. Într-o cafenea italiană, ati putea fi martor cum un tip savureaza aroma unui espresso dupa care bea rapid intreaga cafea din 3 sau 4 înghiţituri. De cealalta parte sunt americanii care prefera o cafea foarte lunga si diluata. Adăugarea de zahăr pentru espresso este o practică acceptată în Italia, şi nu există nici o ruşine în adăugarea de zahăr pentru bautura ta. Dar un espresso cu adevărat se savureaza fara zahar.

Primele maşini au fost introduse în Italia, la începutul secolului 20, cu primul brevet fiind depuse de Luigi Bezzera din Milano, Italia, în 1901, care a inventat un sistem de abur sub presiune.

Maşina de espresso moderna a fost produsa in 1947, atunci când Gaggia a revolutionat industria cafelei cu espressorul cu cupa Crema Caffe. Aceasta a fost prima dintre maşinile minunate capabile să producă în mod constant presiuni ridicate necesare pentru a crea espresso. Crema Caffe Gaggia a fost ideal pentru uz comercial, datorită uşurinţei de funcţionare şi preţ rezonabil.

Până în anul 2000, maşinile de espresso au avans pana la nivelul în care un cappuccino real poate fi pregătit la simpla atingere a unui buton.

One Thought on “Ce inseamna espresso?”

  • Pingback: Care este diferența dintre cafea și cafea espresso (P) – Stiri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *