Categorii: Termeni cafea

Ce inseamna cititor de bancnote?

Asa cum reiese si din nume, cititorul de bancnote este un sistem de plata al automatelor de cafea care accepta bancnote si ofera credit pentru cumpararea produselor calde oferite de aparat.

Cititorul accepta diferite tipuri de bancnote in functie de cum este programat. In acest moment, in Romania, cele mai uzuale sunt programate pentru a accepta bancnote de 1,5 si 10 lei. In cazul in care cititorul nu este programat sa accepte o anumita bancnota, acesta trebuie sa o elibereze fara sa ofere credit.

Cand achizitionati automate de cafea noi, acestea nu sunt prevazute cu cititoare de bancnote sau jetoniere. Aceste dispozitive sunt accesorii pe care le achizitionati separat.

Cititoarele de bancnote sunt de doua feluri, cu impachetator si fara impachetator. Impachetatorul este un dispozitiv de stocare ordonata a bancnotelor. Acestea sunt asezate una in spatele alteia astfel incat operatorul poate prelua incasarile facil. Capacitatea de stocare difera in functie de pret. Exista modele care pot stoca 100, 300 sau mai multe bancnote.  In cazul in care nu este prevazut cu impachetator, cititorul accepta bancnota, ofera credit si apoi elibereaza hartia in interiorul automatului.

Din punct de vedere tehnic, cititoarele comunica cu placa electronica a automatului printr-un protocol. Atunci cand doriti sa achizionati un sistem de plata trebuie sa tineti cont de sisteme precum MDB, Paralel, Executive. Daca aveti doua sisteme de plata, acestea trebuie sa functioneze in acelasi protocol. Cel mai nou si mai uzual protocol este MDB (Multidrop Bus).

Espresso Cafe comercializeaza cititoare de bancnote cu sau fara impachetator cele mai cunoscute marci BV sau Cash Code la aceasta adresa.

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro