Despre cafea

Cafeaua arabica: origini, caracteristici, note distinctive

Cafeaua Arabica este cea mai apreciată si cea mai cultivata cafea din lume. Ea are o aroma mult mai rafinata fata de alte soiuri. Consumul de cafea a crescut în medie cu 1,2% pe an începând cu anul 1980. Cafeaua Arabica este o cafea care poate fi servită la orice oră, datorită conținutului moderat de cofeină.

Cafeaua arabica îşi are originea în Etiopia iar de aici s-a răspândit în întreaga lume. Este cultivată în toate zonele tropicale şi subtropicale. Regiunea care numără cele mai multe plantaţii de cafea arabica este America Latina unde Brazilia detine 70% din productia mondiala de cafea  si domina piata cafelei din anul 1840.

Arborele de cafea Arabica crește la altitudini cuprinse între 900 şi 2000-2500 de metri şi este deosebit de sensibil la căldură, umezeală și daunatori. Cu cât arborele creşte la altitudini mai mari, cu atât caracteristicile organoleptice sunt mai interesante. Arborele de cafea arabica înflorește odată cu venirea anotimpului ploios, iar după 8-9 luni fructul de culoare roşu aprins, este copt. La fiecare ploaie pornește din nou inflorescența şi putem avea pe același arbore flori, fructe crude și coapte. Culesul trebuie făcut cu multă atenție.

Forma bobului de cafea este alungită; concentraţia în cafeină este de 0,9-1,7%. Cand este preparată, cafeaua arabica are un gust delicat si aromat. Aromele naturale pe care le găsim în acest fruct sunt arome de citrice, de vanilie şi de cireşe, dar şi un retrogust de ciocolată sau caramel. Aceste arome sunt rezultatul procesului de prăjire si specific originii cafelei. Prajirea cafelei arabica este blândă pentru a se obţine un gust fin şi aromat.

Cafeaua arabica este preferata ta? Prinde acum ofertele Espresso Cafe, direct pe site. Alege o cafea 100% arabica si bucura-te de un espresso de calitate superioara.

Share

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro