Intr-o gama foarte variata, capsulele de cafea sunt din ce in ce mai raspandite in consumul casnic si profesional.

Intr-un articol anterior am discutat despre avantajele utilizarii acestora. Pe scurt beneficiile capsulelor sunt:
– Calitatea constanta a cafelei
Simplitatea si rapiditatea prepararii unei bauturi
Varietatea de arome
Gustul placut al cafelei preparate.

Capsulele de cafea sunt doze din plastic sau aluminiu ce contin cafea macinata, perfect dozata, fiind ambalate intr-o atmosfera protectoare, pentru a pastra un timp indelungat prospetimea si savoarea cafelei.

Multi producatori de cafea si-au creat propriul sistem de capsule de cafea. Exista o varietate de capsule, iar lista se extinde in continuare de la an la an.

Capsulele au forme, dimensiuni si caracteristici diferite, nu se potrivesc de la un sistem la altul. Capsulele de cafea pot fi originale (cele create de producator) sau compatibile cu un sistem de capsule.

Acest ghid de cumparare va ajuta sa identificati sistemul de capsule pe care il utilizeaza aparatul dvs.

Cele mai populare sisteme de capsule existente la momentul actual sunt:  Nescafe Dolce Gusto, Nespresso, Caffitaly sau Cafissimo, Lavazza Espresso Point, Lavazza Blue, Lavazza A Modo Mio, Tassimo, Iperespresso.

Monodozele sau padurile de cafea sunt doze de cafea macinata ambalate in hartie si le-am inclus si pe acestea in articol.

Nescafe Dolce Gusto

Sistemul de capsule Nescafe Dolce Gusto a fost creat in 2006 de catre Nestle. Aparatele de cafea compatibile cu acest sistem sunt produse de Krups, Delonghi si Arno.

Sunt capsule foarte populare in Romania si le recunoasteti usor datorita dimensiunilor mari. Capsulele au forma de U, diametru 54 mm si inaltime de 36 mm.

Pe piata exista atat capsule originale, produse de Nescafe (Nestle) cat si capsule compatibile cu acest sistem (produse de Lavazza, Carraro, Covim, Costa, Ristora, Garibaldi). Capsulele sunt din plastic cu foita la partea superioara si duza la partea inferioara. Contin cafea macinata dar si cafea solubila in functie de sortimentul ales.

Cele mai intalnite espressoare Dolce Gusto sunt:
Nescafe Dolce Gusto® Circolo®, Jovia®, MiniMe®, Genio®, Esperta®, Krups Piccolo®, Krups Melody 2®, Krups Creativa®, Krups Fontana®, Krups Melody 3®, Krups Oblo®, Krups Drop®, De Longhi Stelia®

Capsule Nescafe Dolce Gusto gasiti in magazinul nostru online aici.

Nespresso

Nespresso este un sistem popular de capsule si probabil cel mai vechi din lume. Inventatorul capsulei Nespresso este considerat Eric Favre un angajat al Nestle iar sistemul isi are originile in 1975. Capsulele au cele mai mici dimensiuni: inaltime 30 mm, diametru 37 mm. Capsulele contin cafea macinata in cantitate de 5 sau 6 grame.

Pe piata gasiti atat capsule originale Nespresso cat si capsule compatibile de la producatori precum Lavazza, Illy, Costa, Covim, Davidoff, L’or. Capsulele sunt fie din aluminiu (cele originale si unele capsule compatibile), fie din plastic (majoritatea capsulelor compatibile) si au forma de V.

Cele mai intalnite espressoare Nespresso sunt:
Nespresso® U, U Milk®, Inissia®, Pixie®, Pixie Clips®, Lattissima®, Lattissima Touch®, Lattissima Plus si Pro®, Essenza®, CitiZ®, Kmix®, Maestria® si Gran Maestria, Creatista®, KitchenAid®, Prodigio®, Essenza® (fabricate de Krups si De Longhi), Caffeluxe Verona, Sienna, Torino, Milano, Piccolo,Cafelaan, MyCoffee de Cino, Russell Hobbs Novella, Russell Hobbs Vivace si altele.

Capsule Nespresso originale gasiti aici iar toate capsulele Nespresso inclusiv cele compatibile gasiti aici.

Caffitaly si Cafissimo

Sistemul Caffitaly a fost creat de Caffita System SpA in Italia. Ulterior sistemul a devenit popular in randul producatorilor precum: Tchibo, Julius Meinl, Chicco D’oro, Dallmayr si altii. Cafissimo sunt capsulele create de Tchibo si sunt foarte populare in Germania si la noi.

Capsulele au forma de U, cu diametrul de 45 mm si inaltime de 25 mm. Contin cafea macinata iar in interior au 2 site din plastic atat in partea superiora cat si in cea inferiora. Espressoarele perforeaza aceasta capsula intr-un singur loc in partea superioara si intr-un singur loc in partea inferioara.

Cafissimo Easy, Cafissimo Pure, Caffitaly S04®, S06HS Nautilus®, S03®, S05®, Gaggia L’Amante®, Gaggia Evolution®, K111 D Gaggia®, S11HS Nautilus®, S16 Diadema®, S08 Venus®, S07 Murex®, S15 Amphora®, S21 Clio®, Café Expresso de Pingo Doce, CBTL Chicco d’Oro Dallmayr Dualit Piccolina Fagor, Saeco Office One, Saeco Office Two.

Capsule din sistemul Cafissimo si Caffitaly gasiti aici.

Lavazza Blue

Sistemul a fost creat in 2003 iar numele este acronimul de la (Best Lavazza Ultimate Espresso). In fiecare capsula din plastic se gaseste cafea macinata in cantitate generoasa de 8 si 9 grame. Exista o multitudine de amestecuri diferite de cafea (Delicato, Crema Lungo, Intenso, Tierra, Decaffeinato, Ricco, Gold Selection, Top Class, Amabile, Caffe Crema) si, de asemenea, ceai solubil de lamaie sau ciocolata fondanta.

Capsula Blue este in forma de U si are diametru 47mm si inaltime 27mm. Aceasta este perforata in mai multe locuri atat in partea superioara cat si in partea inferioara.

Capsulele au fost create pentru comodat si uz profesional iar cutiile sunt destul de mari, cate 100 bucati.

Aparatele compatibile cu acest sistem au prefixul LB (Lavazza Blue) in fata: Vechile aparate: LB 800 si 850 Chiara, LB 1000 si 1100, LB 2000 si 2200, LB 2300 si 2301.
Noile aparate: LB 300 Classy mini, LB 900 Classy Compact, LB 1150 Classy, LB 1200 Classy Milk, LB 1150 Classy Custom Milk.

Aparate profesionale: LB 4100, 4600, 4700, 5000
Automate vending: Necta Colibri Blue, Brio 3 Blue, Kikko Blue, Astro Blue, Canto Blue si Zenith Blue.

Capsulele Lavazza Blue nu se potrivesc in espressoarele Tchibo Cafissimo.

Capsule Lavazza Blue originale si compatibile gasiti aici.

Lavazza Espresso Point

Aceasta generatie de capsule a fost conceputa in 1983 si este cel mai vechi tip de capsule de la Lavazza.

Capsulele originale sunt din plastic dur, au forma unui tub, ambalate cate 2 intr-o folie. Au diametrul de 47mm si inaltime 27mm. Acestea nu sunt perforate de aparat ci apa trece cu presiune din capsula ce prezinta orificii atat in partea superioara cat si in partea inferioara. Sunt producatori astazi cum este Covim, Garibaldi, Pera, Kimbo care produc capsule compatibile cu acest sistem.

Capsulele Espresso Point sunt: Crema e Aroma, Aroma Point, Aroma Club, Tierra, Bourbon si Deko. Desemenea exista si ceai de lamaie.  Primele 2 tipuri de cafea se prezinta cu 3 tipuri de macinare a cafelei: Espresso (macinata fin), Gran Espresso (macinata mediu), Gran Caffe (macinare mare).

Aparatele compatibile cu acest sistem au prefixul EP (Espresso Point) si sunt: EP 800, EP 850, EP 950, 2100, 3200, Matinee, 1800 time, 3500 plus

Capsule Lavazza Espresso Point originale si compatibile gasiti aici.

Lavazza A Modo Mio

Lavazza A Modo Mio este sistemul creat de Lavazza in 2007 dedicat consumului casnic. Capsulele sunt disponibile intr-o varietate mare, la cutii de 12, 16 si 36 de bucati. Aparent, capsula seamana cu Lavazza Blue sau Firma insa are dimensiuni diferite, diametru 47 mm si inaltime 17 mm. Capsulele contin cafea macinata in cantitate de 8 grame.

Aparatele care utilizeaza aceste sunt: Saeco Piccina, Electrolux Favola, Saeco Extra, Electrolux Espria, Electrolux Magia, Minu Caffe Latte, Lavazza Simpla, Electrolux Favola Easy, Electrolux Favola Plus, Electrolux Favola Cappuccino, Electrolux Espira Plus, Lavazza Jolie, Electrolux Fantasia

Capsule originale si compatibile Lavazza A Modo Mio gasiti aici.

Illy IperEspressso

IperEspresso este sistemul de capsule creat de Illy pentru consumul casnic de cafea. Capsula pare foarte complexa si probabil este un motiv pentru care este ceva mai scumpa decat alte tipuri.

Preinfuzia si extractia garanteaza un produs de calitate superioara: cremos, cu mai multa aroma si la temperatura potrivita. Cafeaua Illy este o cafea 100% arabica, delicata si foarte aromata.

Aparatele care utilizeaza aceste capsule sunt din gama Francis Francis, modele precum: Y3.2, Y7.1, X7.1, X9

Pentru gama IperEspresso avem disponibile numai capsule originale, produse de Illy. Le puteti gasi aici.

Monodoze ESE

Monodozele sau padurile sunt doze de cafea macinata ambalate individual in hartie sau in foita de aluminiu. Acestea difera ca marime in functie de sistemul din care fac parte.

Sistemul din Italia este numit ESE (Easy Serving Espresso). Monodozele din acest sistem au diametrul de 44 mm iar cafeaua este presata in ambalajul din hartie. Aparatele care folosesc aceste monodoze au inscriptionata sigla ESE pods: DeLonghi, Gaggia, Philips-Saeco, La Piccola.

Sistemul din Germania. Monodozele din acest sistem se numesc adesea pad-uri sau pods si au diametrul de 62 mm. Cafeaua macinata din interiorul lor nu este presata. Padurile Tchibo, Eduscho, Lavazza, Movenpick etc ambalate la pungi de 10-16-32 buc. sunt compatibile cu aparate precum Philips Senseo.

Monodoze de cafea gasiti aici.

Speram ca acest ghid sa va ajute sa cumparati ce capsule si monodoze aveti nevoie pentru espresso-ul dvs.

100 Thoughts on “Capsule cafea – caracteristici, forme, particularitati”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *