Pentru prăjirea boabelor atent selectionate si de o calitate superioara este nevoie de timp, răbdare si experientă. Prăjirea se face prin metoda traditionala „in tambur” la un timp de cca. 18-24 de minute si la o temperatură de 185°C – 235°C.
Fiecare „Expert prăjitor” are secretul lui comercial foarte bine păzit, la cat timp si la ce temparatura boabele de cafea sunt invartite in tamburul fierbinte, asemenea unei masini de spălat rufe.
Răcirea boabei se face numai cu aer rece, folosirea apei este dezaprobată…
Astfel toate aromele sunt păstrate optim si aceasta se reflectă in calitatea cafelei obtinute.
Această metodă este relativ costisitoare deoarece in afară de mult timp se pierde aproape 20% din greutatea boabei verzi (!).
Cu acest secret se naste in 1985 si mica fabrică fondata de Giuseppe Drago, care animat de propria pasiune pentru cafea, ajutat de familie incepe să facă selectia atentă de boabe, să le combine si să le prăjească pentru a obtine un amestec special care să garanteze prepararea unui adevărat espresso italienesc: armonios echilibrat cu arome suptile si accente picante.
Afacerea familiară a lui Giuseppe a fost initiată de italieni originari din Sicilia, iar in scurt timp cafeaua a cunoscut o largă răspandire in Germania. Astazi 250.000 de cesti de cafea Mocambo sunt băute zilnic in toata Germania, iar sortimentele Brasilia, Suprema si Gran Bar au inceput să se facă cunoscute in toată Europa.
Nou in sortiment este cafeaua Aroma care imbina armonios aciditatea specifică si gustul puternic al boabelor de cafea Arabica, recoltate din zonele montane ale Americii Latine cu efectul energizant al rarisimelor boabe Etiopiene.
Cafeaua ideala pentru autenticul Espresso Sicilian.