Portfiltru sau portafiltru este o componenta a unui espressor manual clasic sau profesional, un dispozitiv in care se pune cafea macinata pentru a prepara unul sau doua espresso.

Asa cum reiese si din denumire, acest dispozitiv contine filtrul sau sita. de cafea. Cafeaua proaspat rasnita se pune in sita portfiltrului unde apoi se preseaza usor cu ajutorul tamperului. De regula portifiltrul este din metal, din alama, pentru a rezista la presiune si temperatura ridicate insa, la anumite aparate ieftine, acesta poate fi si din plastic.

Manerul portfiltrului este din plastic sau imbracat in cauciuc pentru a fi usor de manipulat. In functie de marimea sitei cu ajutorul portfiltrului se pot realiza una sau doua cafele espresso. Intr-o sita simpla se pot utiliza 6-8 grame de cafea iar intr-o sita dubla se pot folosi pana la 14 grame.

Portfiltrul se achizitioneaza numai in functie de modelul de aparat utilizat. Acesta difera ca marime si ca sistem de prindere de grupul de erogare al aparatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *