Cafeaua este una dintre cele mai apreciate bauturi din lume. Cafeaua este bautura care ne incanta si ne energizeaza in fiecare dimineata. In calitate de comerciant primim frecvent intrebarile precum cele care urmeaza:

  1. Care este cea mai buna cafea?

La modul general cea mai buna cafea are o compozitie de 100% arabica, prajita mediu si cat mai recent. Gustul cafelei este insa subiectiv in functie de preferintele si exigentele fiecarei persoane.

In teorie, cea mai buna cafea este cafeaua de specialitate. Aceasta este supusa unor evaluari riguroase atat la cultivare cat si procesare. Poti citi mai multe despre cafeaua de specialitate aici.

2. Cafeaua boabe se videaza?

Cafeaua boabe nu este vidata de catre producator deoarece, dupa prajire si ambalare, boabele de cafea emana dioxid de carbon iar pungile se pot sparge. In schimb ele sunt prevazute cu o supapa ce permite gazului sa iasa dar nu permite aerului sa intre in punga

3. Cum trebuie pastrata cafeaua?

Cafeaua boabe sau macinata trebuie depozitata intr-un loc racoros, uscat si intunecat. Pentru a pastra boabele de cafea proaspete și pentru a-și menține aroma originală, ar trebui să le pastram intotdeauna într-un recipient ermetic, fără umiditate, lumină și caldura. 

4. Care este diferenta dintre cafea Arabica si cafea Robusta

Cafeaua Arabica este considerata o cafea superioara calitativ fata de Robusta. Cele doua se diferentiaza prin urmatoarele aspecte:

Gust: Robusta are un gust mai puternic, intepator, mai amar. Arabica este mai aromata, usor mai delicata si cu note fructate si florale.
Proportii: Mai mult de 75% din productia de cafea vanduta la nivel global este de origine Arabica, iar aproximativ 25% este cafea Robusta.
Continut de cofeina: Robusta contine de doua ori mai multa cofeina decat Arabica .
Pret: Arabica este de doua ori mai scumpa decat Robusta.
Utilizare: De regula arabica se foloseste in Horeca si acasa iar robusta se foloseste in automatele vending.

5. Care este diferenta dintre cafea de origine si cafea de specialitate

Cafeaua de origine este un amestec de cafea (de obicei Arabica) provenita dintr-o singura origine geografica. Cafeaua de specialitate contine cafea dintr-o singura plantatie sau zona a unei tari, supusa unei evaluari riguroase, cu un numar redus de defecte de aspect sau gust.

6. Cum este de preferat: cafea macinata sau boabe?

Cafeaua proaspat macinata din boabele de cafea este mai buna decat cea macinata si pastrata in pachete vidate sau cutii metalice. Cafeaua o data macinata isi pierde si mai repede aromele initiale. Uleiurile care fac ceasca de cafea delicioasa si aromata, incep să se degradeze pe masura ce trece mai mult timp de la macinare.

7. Care sunt beneficiile consumului de cafea?

Cu trecerea timpului, cafeaua a devenit cunoscuta in intreaga lume, iar ritualul cafelei a capatat mai multe beneficii pentru sanatate. Iata cele mai importante beneficii:

  • Energizează și măreste pulsul
  • Îmbunătăteste memoria de scurta durata
  • Protejează împotriva anumitor boli
  • Va poate face sa traiti mai mult

8. Cum macinam cafeaua in functie de metoda de preparare?

Pentru ibric cafeaua se macinata cat mai fin posibil

Pentru espresso cafeaua se macinata mediu

Pentru filtru macinarea este mare

9. Se potrivesc capsulele de cafea de la un sistem la altul?

Capsulele de cafea au forme si dimensiuni diferite si nu se potrivesc de la un sistem la altul.

10. Capsulele Lavazza merg la aparatele Tchibo?

Desi par asemanatoare ca forma si dimensiuni, capsulele Lavazza Blue nu se potrivesc la espressoarele Tchibo Cafissimo.

2 Thoughts on “Cafea – intrebari frecvente”

  • Bună seara! Pentru un aparat Krups, ce tipuri de cafea recomandați? Cel mai mult am folosit Lavazza Tierra Columbia.

    • Buna ziua, Tierra Columbia este o cafea recomandata de noi. La modul general puteti folosi orice cafea prajita mediu, preponderent arabica. Lavazza Qualita Oro, Tierra Columbia, Tierra Selection, Tchibo Barista Caffe Crema, Tchibo African Blue, Illy Espresso.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *