cafea si mirodenii

Indiferent de metoda de preparare folosita, cafeaua este astazi bautura preferata a milioane de oameni din toata lumea. Aceasta bautura ne incanta fiecare dimineata datorita aromei sale deosebite si a energiei pe care ne-o confera pentru intreaga zi.

Stiai ca te poti bucura de o cafea deosebita chiar la tine acasa? In cazul in care nu ai un espressor de cafea atunci ai nevoie de cateva lingurite de cafea macinata, putin zahar iar pentru a spori aroma si a obtine un gust deosebit poti pune adaosuri in cafeaua proaspat pregatita.

Mai jos enumeram cateva din cele mai populare mirodenii ce fac echipa deosebita cu o ceasca fierbinte de cafea:

Scortisoara – probabil cel mai renumit condiment pentru cafea. Acest condiment recoltat din scoarta unui arbore tropical ofera o aroma extraordinara cafelei daca este presarat peste bautura proaspat pregatita. De asemenea acest adaos este si benefic organismului deoarece poate controla nivelul zaharului din sange si poate imbunatati nivelul colesterolului.

Pudra de cacao – se asociaza perfect cu cafeaua atat ca gust dar si ca aspect. Ciocolata este un produs foarte indragit pentru aroma sa bogata. Pudra de cacao se poate pune direct in cafeaua pregatita sau se poate presara peste spuma de lapte a unui adevarat cappuccino italian sau vienez. Rezultatul? Un adevarat deliciu.

Cardamomul – este un condiment excelent pentru cafea, provenit din Orientul Mijlociu si India. Aroma sa fructata se imbină natural cu gustul dulce-amarui al cafelei. La fel ca si in cazul altor condimente, cardamomul are efecte benefice asupra organismului fiind bogat in antioxidanti ce pot lupta impotriva cancerului si reducerii inflamațiilor.

Extractele de arome si siropuri – sub diverse forme cum ar fi vanilie, irish, nuca de cocos, portocale etc pot fi combinate intr-un mod inedit cu cafeaua macinata. Aceste siropuri pot imbunatati gustul cafelei si aduce o savoare deosebita bauturii proaspat preparata.

Oricare ar fi condimentul folosit, este important sa folosesti o cafea de calitate. Asigura-te ca alegi o cafea buna, 100% arabica. O poti face din confortul casei tale pe Espresso Cafe

Tu ce condiment inedit folosesti atunci cand iti pregatesti cafeaua? Lasa-ne mai jos un comentariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *