Capsulele de cafea sunt doze din plastic sau aluminiu ce contin cafea macinata, perfect dozate, ambalate intr-o atmosfera protectoare, pentru a pastra timp indelungat prospetimea si savoarea cafelei.

Capsulele de cafea sunt din ce in ce mai raspandite si intr-o varietate din ce in ce mai mare. Continutul de cafea macinata dintr-o capsula de cafea poate varia de la 5 grame (Nespresso), pana la 11.50 grame (Lavazza Blue Double). Capsulele difera prin forma lor si continutul de cafea.  Fiecare producator isi personalizeaza tipul de capsula folosit, astfel ca aceste doze de cafea nu se potrivesc de la un sistem la altul.

Avantajele folosirii capsulelor  de cafea sunt:

1. Calitatea cafelei este constanta.

Cafeaua este un produs agricol care este influentat de factorii de mediu: umiditate si temperatura. Cand prepari manual, fiecare cafea depinde si de modul cum ai rasnit cafeaua boabe, felul in care ai presat-o, cantitatea de cafea macinata folosita si de temperatura espressorului. Majoritatea acestor pasi sunt eliminati cand folosesti un espressor pe capsule.

Pentru acelasi tip de capsula, fiecare doza are aceeasi cantitate de cafea macinata, acelasi grad de macinare, iar cafeaua va fi la fel de fiecare data, astfel te vei bucura de o cafea buna acasa sau la birou.

2. Simplitate si rapiditate

Cu un espressor pe capsule poti face rapid o cafea. Aparatul este gata de utilizare in cateva secunde de la pornire. E de ajuns sa introduci capsula si in 30 secunde vei avea cafeaua gata pregatita. Totul este simplu, fara mizerie si fara batai de cap.

3. Varietate

Pentru ca suntem diferiti si fiecare evaluam cea mai buna cafea in functie de criterii personale, e util sa putem alege ce cafea ni se potriveste. Capsulele de cafea, indiferent de sistem, se pot procura intr-o gama variata. Poti experimenta foarte usor diverse arome sau intensitati.

4. Gust

Cafeaua in contact cu aerul se oxideaza. O punga de cafea odata desfacuta, isi pierde aroma si savoarea. Chiar daca o pastrezi cat poti de bine, la loc uscat si racoros, vei constata, pe masura ce o consumi, ca aceasta isi pierde aroma si gustul initial si iti vei dori sa o schimbi. Spre deosebire de cafeaua boabe, capsula pastreaza aroma mult timp prin simplul fapt ca nu intra in contact cu aerul.

Cei mai pretentiosi iubitori de cafea folosesc espressoare profesionale si sunt atenti la toate aspectele de preparare, de la rasnire, dozare, tampare, la tipul si timpul extractiei.  Totusi, pentru ca este simplu, comod, igienic si gustul este foarte bun, chiar si cei mai pretentiosi cafegii pot alege espressoare cu capsule.

Intr-o gama variata, capsule de cafea puteti gasi pe Espresso Cafe. Comercializam sisteme precum: Lavazza Blue, Lavazza Espresso Point, A Modo Mio, Nespresso, Cafissimo, Dolce Gusto, Tassimo si IperEspresso. Toate aceste capsule sunt disponibile in stoc si se livreaza in 1-2 zile lucratoare. Le gasiti la aceasta adresa.

Tchibo Cafissimo Caffe Crema Rich Aroma capsule 10 buc
Capsule Lavazza Blue Crema Lungo cutie 100 buc
Lavazza Espresso Point Crema e Aroma GRAN Espresso capsule 100 buc
Lavazza Espresso Cremoso capsule compatibile Nescafe Dolce Gusto
Pachet capsule Tchibo Cafissimo Collection 7 sortimente

Daca nu stiti ce capsule utilizeaza espressorul dvs. un articol util cu caracteristici, dimensiuni si forme ale capsulelor gasiti pe blogul nostru aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *