Categorii: Despre cafea

7 trucuri pentru cea mai buna cafea acasa

Cafeaua cu aroma intensa este un elixir revitalizant care ne da energie in fiecare dimineata. Pentru majoritatea dintre noi, cafeaua reprezinta o motivatie pentru a astepta dimineata. O ceasca buna de cafea poate crea o stare de spirit pozitiva pe tot parcursul zilei. Daca iti place cafeaua, este important sa urmezi sugestiile de mai jos pentru a prepara cel mai delicios espresso posibil.

Cumpără cafea de calitate

O ceașcă de cafea senzațională constă în boabele de cafea pe care le folosești. Alege o cafea de calitate, 100% arabica, prăjită cât mai recent. Cafeaua proaspăt prăjită va avea o aromă mult mai puternică în prima lună de la data prăjirii. Boabele de cafea pot fi măcinate proaspăt, ori de câte ori dorești să savurezi un delicios espresso, cappuccino ori o cafea cu gheață.

Depozitează în mod corect boabele de cafea

Păstrează-ți boabele de cafea depozitate într-un borcan, în mod corect. Astfel, îi vei păstra aroma proaspătă pentru o perioadă îndelungată. Un borcan sau un recipient ce poate fi închis ermetic, este perfect pentru depozitarea boabelor de cap. Depozitează recipientul cu boabele de cafea, într-un loc răcoros și întunecat, departe de umiditate, pentru a păstra cât mai mult timp prospețimea cafelei. Prin urmare, te vei bucura în fiecare dimineață de o cafea care își va păstra calitățile și aroma.

Macină cafeaua înainte de preparare pentru o aromă maximă

Există anumite studii care spun că boabele de cafea măcinate, încep să își piardă aroma în 30 de minute de la măcinare. Așadar, cel mai bine este să macini cafeaua pe loc, chiar înainte de a prepara o ceașcă cu delicioasa licoare. Dimensiunea și consistența măcinării boabelor, contează, de asemenea, destul de mult. Măcinată prea grosier, vei avea o cafea slabă. Măcinată mult prea fin, vei supraextrage cafeaua și va avea un gust amar. Un espressor, dar și majoritatea aparatelor de cafea ce funcționează prin picurare, necesită o măcinare mediu-fină.

Măsoară cafeaua măcinată și folosește o cantitate ideală

A prepara o cafea bună, presupune folosirea unei cantități ideale de cafea, în funcție cantitatea pe care dorești să o bei, precum și aparatul de cafea. Folosirea unei cantității optime de cafea, în funcție de metoda de preparare, te va ajuta să pregătești o cafea puternică și savuroasă. Spre exemplu, pentru o cafea la ibric, pentru 160 ml de apă, folosește minim 10 grame. În ceea ce privește cafeaua la espressor, vei avea nevoie de minim 7g de cafea proaspăt măcinată, la o ceașcă de băutură.

Folosește o apă curată, fără gusturi și mirosuri neplăcute

Calitatea apei pe care o folosești reprezintă un alt aspect pentru prepararea cafelei. Asigură-te că folosești o apă de calitate, fără gusturi și mirosuri străine. Apa dură, plină de minerale, nu va putea extrage și lega particulele de cafea. Astfel, vei obține o cafea slabă. Conținutul mare de minerale va duce la depunerile de calcar și va necesita detartrarea aparatului mai des. Pe de altă parte, apa puternic filtrată poate duce la o supra-extracție și o cafea amară. Apa ușor filtrată sau distilată, este perfectă pentru pregătirea unei cafele delicioase, pline de aromă, cu o spumă perfectă.

Setează temperatura potrivită pentru a prepara cafeaua

Temperatura potrivită pentru apa care prepară cafea, este de asemenea importantă. Un espresso de 25 de ml, cu o cantitate de 7 grame de cafea proaspat măcinată, necesită o temperatură de 92 de grade Celsius. Temperatura mai mare va arde cafeaua, în timp ce o termperatură mai mică, nu va extrage toată aroma.

Încălzește ceștile de cafea înainte de prepararea cafelei

Înainte de a porni espressorul de cafea sau de a turna cafeaua dintr-un ibric Moka, folosește cești de cafea preîncălzite. Acest lucru va adăuga un plus de savoare finală gustului de cafea. Pentru fiecare metodă aleasă de preparare a cafelei, vei avea nevoie de boabe de cafea de calitate, proaspăt măcinate, prăjite perfect, aromate și o apă curată, fără gusturi străine.

Acum că ai aflat câteva mici trucuri pentru a prepara cea mai bună cafea acasă, caută boabele de cafea proaspăt măcinate, 100% Arabica, păstreaz-o într-un recipient închis ermetic, macină cafeaua înainte de preparare, folosește o apă ușor filtrată, setează temperatura și pornește butonul espressorului pentru o băutură aromată, care să îți încânte papilele gustative.

Daca esti iubitor de cafea avem o veste buna. Pe magazinul online EspressoCafe.ro gasesti o multitudine de produse din domeniul cafelei cu oferte promotionale. Poti alege cafea boabe de top direct din confortul casei tale iar noi iti livram rapid prin intermediul curierului preferat.

Share

Vezi comentarii

  • Mulțumesc frumos pentru ajutor. Sfaturile practice de prepararea cafelei m-au incantat!

Postari recente

Cafea de origine vs Cafea blend

Cafeaua de origine ne oferă o experiență unică, fiecare boabă purtând în ea povestea locului…

o lună acum

Venditalia 2024: Inovație și conectare în lumea vendingului

Între 15 și 18 mai 2024, Milano a devenit epicentrul industriei de vending la nivel…

2 luni acum

Cum sa prepari un cappuccino autentic italian

Renumitul cappuccino italian este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bauturi din lumea cafelei.…

3 luni acum

Cum alegi cafeaua in functie de prăjire

În lumea bogată și aromată a cafelei, prăjirea reprezintă un artizanat esențial care influențează în…

5 luni acum

Bazzara Panarabica – selectia de lux a cafelei

Prin amestecurile Panarabica, vă invităm să porniți într-o călătorie senzorială unică, care vă va ghida…

5 luni acum

Tradițiile cafelei de Crăciun în jurul lumii

Crăciunul - un moment al anului în care inimile se umple de bucurie, casele strălucesc…

7 luni acum
espressocafe.ro