Cafeaua este potrivită pentru începutul unei zile, dar această băutură aromată este savurată nu doar pentru trezire. Ne place în diverse combinații și este inclusă în multe rețete savuroase.
Te învățăm cum poți obține adevărate delicii acasă, fie că ești amator de cafele clasice sau de rețete mai elaborate!
Ingrediente:
Prepară un espresso folosind un espressor clasic sau automat, pentru a obține o cafea concentrată, cu o cremă aurie deasupra.
Ingrediente:
Adaugă spuma de lapte peste espresso și presară deasupra pudră de cacao sau scorțișoară, pentru un plus de aromă.
Un cappuccino vienez este un deliciu cremos, nobil, elegant care îți va face diminețile mult mai frumoase. Se prepară simplu și rapid, fără a fi nevoie de o îndemânare profesionistă.
Ingrediente:
Pentru început, prepară 35 ml de espresso cu ajutorul aparatului de cafea și apoi toarnă-l în cană. Cu ajutorul duzei de abur, fierbe laptele și creează o spumă de aproximativ 4 cm deasupra. Peste laptele fiert, adaugă cafeaua. Apoi ornează cu frișca bătută și pudrează cu cacao sau cu fulgi de ciocolată, în funcție de preferințe.
Ingrediente:
Se adaugă un strop de spumă de lapte peste espresso, pentru o combinație simplă și delicioasă.
Ingrediente:
Diluează un espresso cu apă fierbinte, obținând o cafea mai ușoară, dar cu aromă intensă.
Ingrediente:
Toarnă laptele microspumat peste espresso-ul dublu, obținând o textură cremoasă și un gust echilibrat.
Cortado este o băutură pe bază de cafea originară din Spania, apreciată pentru echilibrul dintre intensitatea espresso-ului și textura cremoasă a laptelui.
Ingrediente:
Laptele înmoaie aciditatea cafelei, oferind un gust fin.
Ingrediente:
Mixează bine cafeaua, zahărul și apa clocotită, până devine o cremă spumoasă și fermă. O poți mixa manual sau poți folosi un tel electric, pentru rezultate mai rapide. Încălzește laptele, apoi toarnă-l într-o cană sau un pahar termorezistent. Peste lapte, cu ajutorul unei linguri, așează crema de cafea uniform. Înainte de servire, amestecă foarte bine, pentru a se întrepătrunde toate aromele.
Ingrediente:
Toarnă espresso-ul fierbinte peste înghețata de vanilie pentru un desert delicios.
Ingrediente:
Completează espresso-ul cu un strat generos de frișcă pentru un plus de savoare.
Este varianta rece a unui espresso. Espresso este tinut intr-un recipient cu cuburi de gheata, pana cand devine solid.
Ingrediente pentru 4-6 persoane:
Espresso-ul înghețat se amestecă într-un shaker cu restul ingredientelor până la o consistență moale.
Ingrediente:
Se pune laptele fierbinte în pahar, apoi spuma de lapte și espresso-ul, pentru un aspect stratificat.
Este o băutură espresso preparată cu foarte mult lapte spumat. Este perfectă pentru cei carora le place cafeaua cu lapte, pentru micul dejun sau pentru orice moment al zilei.
Pregatiți espresso, opțional, puteți adauga sirop de aromatizare. Cu ajutorul unei lingurite rețineți spuma formată la suprafața laptelui spumat si turnaţi două treimi din cantitate în ceaşca de Caffe Latte. Deasupra turnați restul de lapte spumat. Puteți obtine si desene prin metode Latte Art.
Ingrediente:
Într-un pahar se combină zahărul, romul și cafeaua fierbinte. Se finalizează cu frișcă.
Ingrediente:
Se toarnă în pahar, în straturi, sosul de ciocolată, lichiorul, spuma de lapte și espresso-ul.
Ingrediente:
Se combină într-un pahar sosul de ciocolată, Advocaat-ul, spuma de lapte și espresso-ul pentru o băutură cu aromă bogată.
Combină bogăția laptelui, cu ciocolată, o notă de espresso și un topping de frișcă pentru a realiza un deliciu suprem, perfect pentru zilele călduroase de vară – mocaccino cu gheață.
Ingrediente:
Toarnă 50 ml de lapte într-o crăticioară, peste care adaugă cele 25 gr. de ciocolată. Încălzește la foc mic, amestecând continuu până la omogenizarea completă. Umple până la jumătate un pahar mare cu gheață, peste care toarnă laptele cu ciocolată, răcit, și restul de 100 ml de lapte. Amestecă bine, apoi completează cu gheață până aproape de buza paharului. Toarnă apoi espresso-ul, adaugă frișca și decorează cu cacao pudră sau scorțișoară.
O băutură cu iz de toamnă târzie, latte-ul cu dovleac este destul de populară printre iubitorii de cafea. Învață cum să o prepari acasă și bucură-te de un gust dulce, unic, autentic.
Ingrediente:
Pune piureul de dovleac într-o cratiță, amestecă apoi mierea sau zahărul și condimentele. Încălzește-le până ajung în punctul de fierbere. Toarnă espresso într-o cană mare și compoziția de dovleac peste. Decorează cu frișcă și sos de ciocolată și servește-l până este încă fierbinte.
Pentru a prepara aceste specialități, folosește cafea de calitate, disponibilă pe EspressoCafe.ro.
Dacă ți-au plăcut aceste rețete, distribuie articolul și inspiră-ți prietenii să se bucure de cafele savuroase!
Savurati cea mai buna cafea, la ibric sau pentru espressoare, livrata direct la domiciliu. Iata cateva recomandari de cafea boabe pe care le puteti gasi in magazinul online Espresso Cafe:
Cafeaua este o băutură versatilă care poate să ofere experiențe gustative unice, în funcție de…
Cate mg de cofeina contine o cafea? Este o intrebare pe care ne-o punem cu…
Cafeaua este cea mai populara bautura dupa apa. Milioane de oameni din intreaga lumea isi…
Craciunul este cea mai frumoasa sarbatoare din an, un timp unic pentru fiecare din noi,…
Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume, după apă, și un simbol al relaxării…
Cea mai buna cafea depinde de preferintele tale personale în ceea ce priveste gustul, aroma…