Cafeaua este potrivită pentru inceputul unei zile, insa bautura aromată e savurată nu doar pentru trezire. Ne place in diverse combinatii si a fost inclusa in multe retete savuroase.
Te invatam cum poti obține adevarate delicii!
- Espresso Sorbetto – este varianta rece a unui espresso. Espresso este tinut intr-un recipient cu cuburi de gheata, pana cand devine solid.
Ingrediente pentru 4-6 persoane:
- 350 ml Espresso
- 4 cuburi de zahar
- 450 ml lapte cu continut scazut de grasime
Intr-un shaker puneti espresso inghetat si celelalte ingrediente, se amesteca pana la o consistenta moale.
- Cappuccino – Un Cappuccino este un espresso normal (sau dublu) preparat intr-o ceasca de Cappuccino si este completat cu un guler din spuma de lapte.
Ingrediente:
- 1 Espresso
- multa spuma de lapte proaspat
Se adauga spuma de lapte peste espresso, iar la final se presară cu pudra de ciocolată.
- Latte Macchiato – Aceasta specialitate italiana se prepara din lapte fierbinte, spuma de lapte si Espresso in parti egale.
Ingrediente:
- 1 Espresso
- lapte
- spuma de lapte
Se pune in pahar laptele fierbinte, apoi spuma de lapte si cafeaua espresso, fara a amesteca, obtinandu-se un aspect stratificat.
- Caffe Latte – Latte sau Caffe Latte este o băutură espresso preparată cu foarte mult lapte spumat. Este perfectă pentru cei carora le place cafeaua cu lapte, pentru micul dejun sau pentru orice moment al zilei.
- 1 porție espresso
- 2 portii sau mai mult de lapte spumat
- optional aroma
Pregatiți espresso, opțional, puteți adauga sirop de aromatizare. Cu ajutorul unei lingurite rețineți spuma formată la suprafața laptelui spumat si turnaţi două treimi din cantitate în ceaşca de Caffe Latte. Deasupra turnați restul de lapte spumat. Puteți obtine si desene prin metode Latte Art.
- Irish Coffee sau Pharisaer – apariția ei este in jurul secolului al XIX-lea, in insulele North Friesian, dar si astazi este una dintre bauturile preparate in baruri.
Ingrediente:
- Frisca sau spuma de lapte
- ingurite de zahar
- 4cl rom brun
- Café Crème
Intr-un pahar puneti zaharul si romul, se umple cu un café crème tare si fierbinte. Finiseaza cu spuma de lapte sau frisca.
- Mozart coffee – această cafea este creația lui Goran Huber, de origine austriacă. Amintește de celebrele bomboane Mozart Balls din Salzburg.
Ingrediente:
- sos de ciocolata
- Lichior Martipan Cream
- spuma de lapte
- Espresso
Intr-un pahar se toarna incet, pe rand, sosul de ciocolata si lichiorul Martipan.Se adauga spuma de lapte si, in cele din urma, un espresso. Cantitatile pot varia in functie de preferinte.
- Caffé Zabaione – este un cocktail de cafea, cu o porție sanatoasa de Advocaat (bautura alcoolica care contine oua)
Ingrediente:
- sos de ciocolata
- Verpoorten Advocaat
- spuma de lapte
- Espresso
Intr-un pahar se toarna incet, pe rand, sosul de ciocolata si Advocaat. Apoi se adauga spuma de lapte si, in final, un espresso.
Pentru a prepara aceste specialitati puteti folosi cafea boabe de calitate procurand de aici: EspressoCafe.ro
Daca v-a placut si a fost util acest articol va rugam sa il distribuiti pe Facebook.